Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016

Κατάθεση δικαιολογητικών από κατόχους πτυχίου Μηχανολόγου Μηχανικού ή Ναυπηγού Μηχανικού, ή Μηχανικού Οχημάτων ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα), υποψηφίους για απόκτηση διπλώματος Μηχανικού Γ΄ Τάξης Εμπορικού Ναυτικού


  1. Η αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης των Ναυτικών ενημερώνει τους ενδιαφερομένους αποφοίτους ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης συναφούς ειδικότητας που επιθυμούν να κατοχυρώσουν δικαίωμα για απόκτηση διπλώματος Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν., ότι από την Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016 θα μπορούν να κατατίθενται οι σχετικές αιτήσεις με τους συνοδευτικούς φακέλους δικαιολογητικών στη Γραμματεία της Διεύθυνσης (Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1-Ε2, Ισόγειο κτηρίου ΥΝΑΝΠ-Γραφείο 3). Η σχετική δυνατότητα παρέχεται μετά από την τροποποίηση του Π.Δ. 141/2014 (Α΄ 232) με το Π.Δ. 54/2016 (Α΄ 88) και την πρόσφατη δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (τ. Β΄ 2682/29-08-2016) της Υπουργικής Απόφασης για την οργάνωση και λειτουργία της Επιτροπής Αντιστοιχίας των ωρολογίων και αναλυτικών προγραμμάτων των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού τομέα), προέλευσης εσωτερικού ή εξωτερικού με τα διδασκόμενα στις ΑΕΝ/Μηχανικών.

  2. Επιπρόσθετα, υπενθυμίζεται ότι η απόφαση της Επιτροπής Αντιστοιχίας, για κατοχύρωση δικαιώματος υποψηφίου προς απόκτηση Αποδεικτικού Ναυτικής Ικανότητας Μηχανικού Γ΄ τάξης Ε.Ν. από απόφοιτους ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα), θα προηγείται της υποχρεωτικής 12μηνης θαλάσσιας υπηρεσίας κατευθυνόμενης εκπαίδευσης [βλ. άρθρο 34 του Π.Δ. 141/2014 (Α΄ 232), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει].  
Σχετικά αρχεία: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger