Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Διεθνές άνοιγμα των Σποράδων μέσω Θεσσαλονίκης


Από τη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σκόπελο παρουσία του Γιάννη Μπουτάρη
Την πρόθεσή του να στηρίξει τη θαλάσσια σύνδεση Θεσσαλονίκης - Βορείων Σποράδων εξέφρασε ανοιχτά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος γνέφει , ταυτόχρονα, θετικά στην προοπτική δρομολόγησης και συμβατικού πλοίου που θα εξυπηρετεί τουριστικά αλλά και εμπορικά τα νησιά. Παράλληλα ο ίδιος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη θαλάσσια επικοινωνία ανοίγει δρόμους διεθνούς προβολής των νησιών, προκειμένου να προσελκύουν περισσότερους Βαλκάνιους και ξένους, γενικότερα, τουρίστες, κατ’ αντιστοιχία με τη Χαλκιδική και την Πιερία.

Ρεπορτάζ : ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Τα παραπάνω υπογράμμισε ο ίδιος με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, μόλις ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σκόπελο, παρουσία του προέδρου της ΠΕΔ Γιώργου Κωτσού, του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης Σπύρου Πέγκα, του δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη και θεσμικών παραγόντων από τα τρία νησιά.
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι η χθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, έγινε απολογισμός της κίνησης και υπογραμμίστηκε από όλους τους παριστάμενους η ανάγκη συνέχισης της συγκεκριμένης γραμμής, ενώ ο δεύτερος στόχος που τίθεται, είναι να δρομολογηθεί και συμβατικό πλοίο, με τη λογική ότι χρειάζεται οπωσδήποτε το συμβατικό πλοίο για να καλύψει τις εμπορικές ανάγκες των δύο περιοχών.
Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι: «η συγκεκριμένη γραμμή εξυπηρετεί τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη βόρεια Ελλάδα, από τα Γιάννενα έως την Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα και μπορεί να διαφημιστεί από τη Θεσσαλονίκη μέσω της διπλωματίας των πόλεων, προκειμένου να έρχεται περισσότερος κόσμος από την ευρύτερο βαλκανικό χώρο στα νησιά», ενώ σημείωσε παράλληλα ότι: «με τη διπλωματία των πόλεων θα παρουσιάζουμε τη Σκόπελο και τις Βόρειες Σποράδες εκτός από τη Χαλκιδική και την Πιερία, οι οποίες έχουν πολύ μεγάλη ανάπτυξη, για να έρθουν περισσότεροι ξένοι και στα νησιά αυτά».
Παράλληλα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε λάτρης των νησιών των Βορείων Σποράδων, ενώ επεσήμανε ότι θα υποστηρίξει σθεναρά την ανάπτυξη της συγκεκριμένης γραμμής, για να προσθέσει ότι: «υπάρχουν σαφέστατα προοπτικές ανάπτυξης και θεωρούμε ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να αναπτύξουμε και να συστηματοποιήσουμε όσο μπορούμε περισσότερο τη σύνδεση των Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη».
Σύσκεψη στη Σκόπελο
Οι προοπτικές της ακτοπλοικής σύνδεσης των νησιών με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα κατ’ επέκταση, τέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στη Σκόπελο.
Μιλώντας κατ’ αρχάς ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, υπογράμμισε τη σημασία της συγκεκριμένης γραμμής, μέσω της οποίας ταξίδεψαν 12.000 επισκέπτες στα νησιά των Βορείων Σποράδων, έως τις 31 Ιουλίου, εκ των οποίων 5.000 περίπου μετέβησαν στη Σκόπελο.
Στη συνέχεια έγινε αναφορά στην προοπτική δρομολόγησης συμβατικού πλοίου στην ίδια γραμμή, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ανέλυσε τα τουριστικά, αλλά και εμπορικά οφέλη που θα προκύψουν.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί και από τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας όλη αυτή η πρωτοβουλία και κυρίως η πρόταση δρομολόγησης συμβατικού πλοίου, το οποίο θα πραγματοποιεί δρομολόγια και στη διάρκεια του χειμώνα, πέραν της θερινής σεζόν, τουλάχιστον με ένα ή δύο δρομολόγια.
Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθεί, σημειωτέον, η προοπτική υλοποίησης του συγκεκριμένου στόχου.
Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, επεσήμανε από την πλευρά της, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Βόρεια Ελλάδα και τις Βαλκανικές χώρες, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκοπέλου, Γεράσιμος Περδικάρης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, λέγοντας ότι θα δοθεί από όλους η δέουσα στήριξη στη συγκεκριμένη προσπάθεια.
Οι συμμετέχοντες στη χθεσινή σύσκεψη επεσήμαναν, εξάλλου, την ανάγκη αμφίδρομης στήριξης της γραμμής που συνδέει δια θαλάσσης τα νησιά με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πύλη εισόδου, ταυτόχρονα, για όλη τη Βόρεια Ελλάδα και τα Βαλκάνια.
Παρόντες στη χθεσινή σύσκεψη ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, δήμαρχος Μουζακίου, Γεώργιος Κωτσός, ο οποίος συνέβαλε μαζί με τον κ. Μπουτάρη στο άνοιγμα της γραμμής, ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι φορέων και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθώς και επαγγελματίες και των τριών νησιών.
13.500 ταξιδιώτες στις Σποράδες από το λιμάνι Θεσσαλονίκης
Με θετικό πρόσημο εξελίσσεται, στο μεταξύ, η κίνηση στη θαλάσσια γραμμή Θεσσαλονίκης - Βορείων Σποράδων, η οποία άνοιξε στις 16 Ιουνίου και έχει συμβάλει σημαντικά στην προσβασιμότητα και την αύξηση της τουριστικής κίνησης προς τις Βόρειες Σποράδες.
Παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία στους παριστάμενους, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου, Γιώργος Γκάρας, ανέφερε ότι από την έναρξη της γραμμής έως και χθες ταξίδεψαν στα νησιά 13.500 επισκέπτες από τη Θεσσαλονίκη, εκ των οποίων οι 5.100 μετέβησαν στη Σκόπελο, 5.600 στη Σκιάθο και οι υπόλοιποι στην Αλόννησο.
Επίσης ο Λιμενάρχης Σκιάθου τάχθηκε υπέρ της δρομολόγησης συμβατικού πλοίου και στη διάρκεια του χειμώνα, ενώ όπως υπογράμμισε, η συγκεκριμένη γραμμή θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί ως άγονη, εξυπηρετώντας όλο το χρόνο τα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger