Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ιδιοκτήτης ταβέρνας Έφαγε πρόστιμο 500 ευρώ γιατί δεν είχε… φύλλο παραπόνων!

Τουλάχιστον απορία προκαλεί η καταγγελία Λαρισαίου ιδιοκτήτη ταβέρνας σύμφωνα με την οποία υπάλληλοι της διεύθυνσης Εμπορίου της Περιφέρειας, εξάντλησαν κάθε όριο αυστηρότητας σε έλεγχο που πραγματοποίησαν πρόσφατα στο κατάστημά του.
Κατόπιν ελέγχου, διαπίστωσαν ότι το κατάστημα στερούνταν… φύλλων παραπόνων και για τον λόγο αυτό του επέβαλαν πρόστιμο των 500 ευρώ!
«Όταν κόβεις απόδειξη και για το τελευταίο τραπέζι, όταν υγειονομικά είσαι τυπικός σε όλα και σου βάζουν πρόστιμο γιατί δεν είχες φύλλο παραπόνων σε μία ταβέρνα πλατείας στη Λάρισα, όπου όποιος έχει κάτι να πει, σχεδόν πάντα το λέει στον σερβιτόρο, τότε τι να πω…» ήταν το απορημένο σχόλιο του ιδιοκτήτη του καταστήματος.

«Σκληρός νόμος, αλλά νόμος» όπως έλεγαν και οι Ρωμαίοι. Σαφώς και οι υπάλληλοι έκαναν την δουλειά τους.
Πόσα ανάμικτα συναισθήματα όμως δημιουργούνται, όταν σε μία αγορά που θυμίζει φαρ ουεστ ανομίας ειδικά σε φορολογικά και υγειονομικά ζητήματα, κάποιοι βάζουν εξοντωτικά πρόστιμα για ένα σαφώς δευτερευούσης σημασίας θέμα;
Πέραν των νόμων, υπάρχει η κοινή λογική και η ανθρωπιά. Ας το καταλάβουμε όλοι ειδικά σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η χώρα και η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger