Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Δριμεία κριτική για τη δημοπράτηση παραλιών στο νησί της Σκιάθου

Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού συμβουλίου Σκιάθου Μανόλης Πασχάλης επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση
Για «άστοχες ενέργειες που τελματώνουν τις προοπτικές ανάπτυξης της Σκιάθου» κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης Νέα πνοή Μανόλης Πασχάλης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή για την καθυστέρηση στη διαδικασία δημοπράτησης των παραλιών.
Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Πασχάλης ασκεί δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή, για την καθυστέρηση στην προβλεπόμενη διαδικασία, λόγω λάθους στην αρχική διατύπωση των όρων δημοπράτησης, κάνοντας λόγο για «έλλειψη προγραμματισμού» ειδικά «σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα που άπτεται του τουρισμού» όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων ότι «τη στιγμή που σε όλη την Ελλάδα, από τη Σκόπελο έως την Κίμωλο, έχουν δημοπρατηθεί οι παραλίες ώστε να προσφέρουν στους λουόμενους τις απαραίτητες ανέσεις, στη Σκιάθο η διαδικασία «προγραμματίστηκε» για τις 13 Ιουνίου λόγω… λάθους».

Παράλληλα ο κ. Πασχάλης, απευθυνόμενος στη δημοτική αρχή, σημειώνει ότι «θα κληθούν σύντομα να δώσουν απαντήσεις στην τοπική κοινωνία, στους επαγγελματίες που μάχονται τα τελευταία χρόνια, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να κρατήσουν στη ζωή τις επιχειρήσεις τους. Στους εργαζόμενους που με δυσκολία καταφέρνουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, πώς θα πληρώσουν τους λογαριασμούς τους στο τέλος του μήνα. Να εξηγήσουν στους τουρίστες για ποιο λόγο οι χρυσές παραλίες της Σκιάθου δεν προσφέρουν τις αυτονόητες -για την υπόλοιπη Ελλάδα- ανέσεις. Και τέλος, για ποιο λόγο να επιλέξουν τη Σκιάθο ως προορισμό το επόμενο καλοκαίρι»…
Κλείνοντας την γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε, ο κ. Πασχάλης διατυπώνει δύο ερωτήματα στη δημοτική αρχή Σκιάθου, αν θα μειώσει τις τιμές λόγω του περιορισμού της περιόδου ενοικίασης ή θα καλύψει ο ίδιος ο δήμος το κενό, ενώ καταλήγει διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα «αν οι δημοπρασίες γινόταν έως 31/5/2016 θα απέδιδε στο κράτος το 30% των μισθωμάτων όπως προβλεπόταν, λόγο όμως της καθυστέρησης προβλέπεται ότι θα καταβάλει στο κράτος το 50% !!! Αραγε αν αληθεύει ποιος θα πληρώσει αυτό το κενό» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger