Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

: «Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μανώλη Μητσιά»
             Πενήντα ολόκληρα χρόνια εκλεκτής παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι δεν είναι λίγα… Αντιθέτως. Αυτή ακριβώς ήταν η σκέψη και το κίνητρο για να ετοιμάσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου μια ξεχωριστή συναυλία αφιερωμένη σ’ έναν ερμηνευτή που συνεργάστηκε με τους κορυφαίους συνθέτες και ποιητές. Το ταλέντο, η φωνή του και το ήθος του άφησαν βαθιά ίχνη στην ελληνική μουσική.
Οι μεγάλες συναυλίες του Μουσικού Σχολείου Βόλου έχουν γίνει πια θεσμός για την πόλη. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 και ώρα 9:00 μμ, η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, η χορωδία καθώς και ταλαντούχοι σολίστ, όλοι μαθητές του σχολείου, θα παρουσιάσουν στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου μια συναυλία με θέμα τα τραγούδια του καταξιωμένου ερμηνευτή, με τίτλο: «Μανώλης Μητσιάς, 50 χρόνια στο ελληνικό τραγούδι»
Την ενορχήστρωση και τη διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, τη διδασκαλία της χορωδίας οι Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη ενώ συμμετέχουν οι καθηγητές του σχολείου Δέσποινα Λουκίδου, Κωνσταντίνος Κολέτσιος, Κωνσταντίνος Γεδίκης και Αλέξανδρος Σδρόλιας.
Η επιλογή του Μανώλη Μητσιά έγινε με σκοπό τη διδασκαλία της ελληνικής μουσικής και ειδικότερα του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων 50 χρόνων. Όπως αναφέρει ο μαέστρος Ζαφείρης Κουκουσέλης οι μαθητές του σχολείου μας πρέπει να γνωρίσουν τη μουσική πολιτιστική κληρονομιά του ελληνικού χώρου και κατ' επέκταση το ιστορικό και κοινωνικοπολιτισμικό
περιβάλλον μέσα στο οποίο εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν οι κορυφαίοι συνθέτες και ποιητές.
Οι συνεργασίες του Μανώλη Μητσιά με τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο “Αθανασία” αλλά και με τον Δήμο Μούτση και τον Νίκο Γκάτσο στο δίσκο “Το Δρομολόγιο” αποτελούν κορυφαίες στιγμές τις ελληνικής δισκογραφίας. Ιδιαίτερη εντύπωση έχει δημιουργήσει στους μαθητές το τραγούδι “Οι Ρήτορες” στο οποίο ο Νίκος Γκάτσος αναφέρει “...πότε θα βγει να σκούξει κάποιος αυτός ο κόσμος είναι σκάρτος”. Παρόλο που οι στίχοι αυτή γράφτηκαν πριν από 35 χρόνια, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να είναι επίκαιροι και να εκφράζουν τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε ως κοινωνία
Το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου έχει διαγράψει μια εξαιρετική πορεία μέσα από τα αφιερώματα σε έλληνες δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαραχάκος, Βασίλης Τσιτσάνης, Μάνος Ελευθερίου κ.α. Μαζί του έχουν συμπράξει οι: Γ.Νταλάρας, Χρ. Αηδονίδης, Χ. Γαργανουράκης, Δ. Μπάσσης, Β. Λέκκας, Π. Θαλασσινός, Λ. Μαχαιρίτσας, Ελ. Αρβελέρ, Ορχήστρα Εστουδιαντίνα, Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κ.α. Οι συναυλίες του έχουν φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσαλλονίκης, στο Αρχαίο Θέατρο Δελφών, στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Αμφιθέατρο Κορδάτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα Δημοτικά Θέατρα Βόλου και Λαμίας και στο Εκθεσιακό κέντρο Βόλου.
Έχει δώσει παραστάσεις στο εξωτερικό προσκεκλημένο απο το Ελληνικό ίδρυμα ιστορικών μελετών στην Ίμβρο σε συναυλία αφιερωμένη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο καθώς και στη Νίκαια της Γαλλίας προσκεκλημένο από την Ελληνική Ομογένεια.
            Στη συναυλία θα ακουστούν τραγούδια από τις συνεργασίες του Μανώλη Μητσιά με τους σημαντικότερους Έλληνες συνθέτες, ποιητές και στιχουργούς όπως τους: Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι, Βασίλη Τσιτσάνη, Δήμο Μούτση, Θάνο Μικρούτσικο, Μάριο Τόκα, Γιάννη Σπανό, Σταμάτη Κραουνάκη, Θεόδωρο Δερβενιώτη, Λουκιανό Κελαηδόνη,  Kiki Lesendric, Νίκο Γκάτσο, Κώστα Βίρβο, Μάνο Ελευθερίου, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, Άλκη Αλκαίο, Λίνα Νικολακοπούλου, Κωστούλα Μητροπούλου και Γιάννη Λογοθέτη.
            Γενική είσοδος 5 €. Εισιτήρια θα διατίθενται στην είσοδο του θεάτρου δύο ώρες πριν την έναρξη της συναυλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου