Τρίτη 7 Ιουνίου 2016

Παραδίδουν τα κλειδιά της Ελλάδας στους εχθρούς;Μας προσβάλουν βάναυσα κι εμείς τι κάνουμε;

Στο Αιγαίο οι Τούρκοι κάνουν κάθε μέρα πάρτι.
Δεσμεύουν ολόκληρες περιοχές, παραβιάζουν συστηματικά τον εναέριο χώρο, κάνουν τσάρκες με τα πλοία τους στο Αιγαίο, απειλούν ότι θα τινάξουν το προσφυγικό στον αέρα αφήνοντας χιλιάδες να περάσουν προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα ο Σουλτάνος Ερντογάν θέλει να μετατρέψει ντε φάκτο την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, προσβάλλοντας την ίδια την ιστορία, πέρα των θρησκευτικών πεποιθήσεων. Από το πρωί ακούγονται μουσουλμανικές προσευχές μέσα στον ιερό ναό, σε μια προκλητική κίνηση των Τούρκων με τη βούλα του Ερντογάν.

Στα σύνορα με τα Σκόπια επικρατεί χάος. Μέχρι και ελικόπτερα πέρασαν στον ελληνικό εναέριο χώρο, μέχρι και Σκοπιανοί αστυνομικοί μπήκαν στο ελληνικό έδαφος και η κυβέρνηση μετρούσε πόσα μέτρα παραβιάστηκαν ή όχι. Την ίδια στιγμή το όνομα «Μακεδονία» κάνει... παρέλαση σε όλα τα διεθνή φόρα και τα έγγραφα κι εμείς κάνουμε ότι δεν τα βλέπουμε.

Όσο για την Αλβανία. Μια μέρα πριν πάει ο Νίκος Κοτζιάς στα Τίρανα ο... προοδευτικός Έντι Ράμα, ο πρωθυπουργός τους, θέτει θέμα «Τσάμηδων» για ακόμη μια φορά. Για ποιους; Για τους τσάμηδες τους συνεργάτες των ναζί. Δεν δίστασε δε να περιλάβει στην πολιτισμική κληρονομιά της χώρας του την Δωδώνη, λέγοντας ότι ακόμη και ο Όλυμπος των Αρχαίων Ελλήνων έχει τις ρίζες του στην… Τσαμουριά.

Με λίγα λόγια από παντού μας περικυκλώνουν, από παντού θέτουν επιτακτικά εθνικά ζητήματα, από παντού μας πήρανε χαμπάρι ότι είμαστε «μαλθακοί» και απειλούν με ιδιαίτερα προκλητικό τρόπο. Περιμένουμε να δούμε ποια είναι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα; Πώς αντιδρούν σε όλα αυτά; Με μια ανακοίνωση και καθάρισαν; Αυτή είναι η διπλωματία που ασκεί ο κ. Κοτζιάς; Αυτός είναι ο μεγάλος διπλωμάτης που εκπροσωπεί τη χώρα μας;

Κι ο κ. Τσίπρας με τι ασχολείται; Δεν έχει φωνή, δεν έχει λόγο και άποψη να καθοδηγήσει τον κόσμο ή σκοπίμως αφήνει τα πάντα να σέρνονται και δεν πιάνει τα καυτά θέματα; Η υπόθεση των ΑΟΖ που χάθηκε άραγε; Εκείνος ο πελιδνός υπουργός Άμυνας που βρίσκεται βρε παιδιά; Σε καμιά φιέστα, σε κανένα κόκκινο χαλί;

Και την ίδια στιγμή που τίθενται τόσο σοβαρά θέματα για την πατρίδα τι κάνει η κυβέρνηση; Διαρρέει ότι θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα και θα θεσμοθετήσει την απλή και ανόθευτη αναλογική. Δηλαδή σύντροφοι τι σημαίνει αυτό; Ότι το μουσουλμανικό κόμμα που καραδοκεί στη Θράκη θα βάλει καμιά 10αριά βουλευτές στην ελληνική Βουλή; Έτσι την έχετε δει εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου; Αν είναι έτσι, παραδώστε τα κλειδιά της Ελλάδας στους Τούρκους και τους λοιπούς εχθρούς και φύγετε. Αν με τη στάση της κυβέρνησης η ευαίσθητη περιοχή της Θράκης απλά γίνει ένα νέα Κόσοβο, δηλαδή ζητήσει ειδική σχέση ή αυτονόμηση τότε χαθήκαμε.

Όμως, ο Τσίπρας, ο Καμμένος και η παρέα τους δεν ασχολούνται με τόσο... ποταπά θέματα. Τη δόση τους να πάρουν αφού πέσουν στα τέσσερα, την καρέκλα τους να μη χάσουν με απλή αναλογική τώρα που καταρρέουν και δεν πάει να χαθεί η Ελλάδα. Άξιοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger