Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Απόψε η μεγάλη μάχη της Φενέρ με την ΤΣΣΚΑ για το τρόπαιο της Euroleague

Απόψε η μεγάλη μάχη της Φενέρ με την ΤΣΣΚΑ για το τρόπαιο της Euroleague

Για το δακτυλίδι του πρωταθλητή Ευρώπης θα παλέψουν απόψε (21:00 ΕΡΤ1 και Novasports1) το βράδυ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Δημήτρης Ιτούδης στον τελικό της Euroleague, που θα διεξαχθεί στην «Mercedes-Benz Arena» του Βερολίνου.

Ο δάσκαλος και ο… μαθητής, οι οποίοι συνυπήρξαν για 13 χρόνια στον Παναθηναϊκό, σαρώνοντας ό,τι κούπα… κυκλοφορούσε, για 40 λεπτά θα αφήσουν τη φιλία τους και την κουμπαριά τους στην άκρη και θα παλέψουν να οδηγήσουν τη Φενέρμπαχτσε και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντίστοιχα στην κορυφή της μπασκετικής Ευρώπης.

Η ΤΣΣΚΑ χρειάστηκε να περάσει το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Μόσχας του Γιώργου Μπαρτζώκα για να φτάσει στον μεγάλο τελικό, ενώ από την άλλη πλευρά η «Φενέρ» με τον Κώστα Σλούκα να κάνει φοβερό παιχνίδι χρειάστηκε την παράταση για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λαμποράλ Κούτσα που είχε για μια ακόμα φορά σε μεγάλη μέρα τον Γιάννη Μπουρούση.

«Φυσικά είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον τελικό για πρώτη φορά με τη Φενέρ. Ξέρω πως οι οπαδοί μας θα σταθούν στο πλευρό μας. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Σπουδαία ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ και με σπουδαίο προπονητή», είπε μεταξύ άλλων ο Ομπράντοβιτς στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα.

Για τη σχέση του με τον προπονητής της ΤΣΣΚΑ, Δημήτρη Ιτούδη: «Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».

Από την πλευρά του ο έλληνας τεχνικός δήλωσε: Η Φενέρ είναι μια ομάδα που τα έχει όλα. Έχουν ψηλό σχήμα και φυσικά έχουν και τον Ζέλικο, που έχει παίξει τόσα φάιναλ-φορ. Ξέρουμε όμως γιατί είμαστε εδώ. Θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί».

Νωρίτερα, στις 18:00, Λαμποράλ Κούτσα και Λοκομοτίβ Κουμπάν αγωνίζονται στον «μικρό» τελικό για τη 3η θέση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger