Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Αυτή που νοιάζονται για την Σκόπελο φαίνονται από της πράξης τους μπράβο στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη


Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή των αποζημιώσεων των πληγέντων της Σκοπέλου, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους ενόψει του καλοκαιριού.

Το γεγονός επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη σε επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και ζητά ενημέρωση για το στάδιο που βρίσκονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων.
Στην επιστολή της επίσης η κα Κολυνδρίνη αναφέρεται σε όλες τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Περιφερειακή Ενότητα ώστε να υπάρξει η άμεση καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες κατοίκους της Σκοπέλου. Υπενθυμίζει ότι η Υπουργική Απόφαση για την οριοθέτηση περιοχών, εκδόθηκε στις 11 Μαρτίου 2016 και μόλις μία ημέρα αργότερα η αρμόδια Επιτροπή απέστειλε τον συγκεντρωτικό πίνακα των πληγεισών περιοχών προς το Υπουργείο Οικονομικών, με κοινοποίηση και στη Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «σε ότι μας αναλογεί ενεργήσαμε άμεσα και χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση.Ζητούμε να μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων, ώστε με τη σειρά μας να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τους κατοίκους και επαγγελματίες της Σκοπέλου για τις ενέργειες του Υπουργείου σας, καθ’ότι οι ίδιοι αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία την καταβολή χρημάτων, ώστε να μπορέσουν να θέσουν ξανά σε λειτουργία τις επιχειρήσεις τους. Ελπίζουμε η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων να ολοκληρωθεί άμεσα, ειδάλλως η οικονομική ζημιά των επαγγελματιών της νήσου Σκοπέλου θα είναι οδυνηρή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger