Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Αποζημίωση 30% στους πληγέντες της Σκοπέλου


Σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Ανάπτυξης Χρ. Σπίρτζη
Το 30% του συνολικού ποσού που αντιστοιχεί στις αποτιμηθείσες ζημιές θα λάβουν οι εκατό περίπου πληγέντες επαγγελματίες της Σκοπέλου από το υπουργείο Υποδομών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Σπίρτζης δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθούν στους πληγέντες τα ποσά που ορίζει ο νόμος για την αποκατάσταση των ζημιών που έχουν υποστεί, χωρίς να προσδιορίζει, ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα, ενώ στο μεταξύ, δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 31 Μαΐου το έργο αποκατάστασης των ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Ερωτηθείς από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχετικά με τις αποζημιώσεις ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, επεσήμανε ότι οι πληγέντες γνωρίζουν ότι θα λάβουν το 30% του ποσού που αντιστοιχεί στις εκτιμηθείσες ζημιές που έχουν υποστεί, ενώ παράλληλα η ισχύουσα νομοθεσία τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το υπόλοιπο ποσό διά της νομικής οδού. Στο μεταξύ, αναμένεται έως το τέλος του μήνα ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου, ενώ παράλληλα θα γίνουν ανάλογες διαδικασίες και για την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο που διέρχεται πάνω από τον Αγνώντα. Η δημοπράτηση του επαρχιακού δικτύου είναι θέμα μείζονος σημασίας για το νησί, καθώς «υπάρχουν δεκάδες προβλήματα σε όλο το μήκος του επαρχιακού δρόμου, από Σκόπελο μέχρι Λουτράκι» παρατηρεί ο δήμαρχος Σκοπέλου.
Παράλληλα, προχωρούν κανονικά τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο που διέρχεται από την περιοχή Ράχες, το τμήμα Στάφυλος - Βελανιό και Ποτάμι - Μορτερό, αντίστοιχα.
Ενθαρρυντικά είναι, ταυτόχρονα, τα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επαγγελματιών, ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων του νησιού, το διεθνές κύμα συμπάθειας που εκδηλώνεται, καθίσταται εντονότερο και θα μεταφραστεί σε μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων ξένων τουριστών στη Σκόπελο. Σημαντική ήταν, εξάλλου, η επίσκεψη Αυστριακών δημοσιογράφων οι οποίοι κατέγραψαν ήδη τις ενθουσιώδεις εντυπώσεις τους σε ξένα δημοσιεύματα που κάνουν το γύρο του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger