Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Από το 1990 θα μπορούσαμε να έχουμε "πνιγεί" στο πετρέλαιο, αλλά,οι δυνάμεις που λύνουν και δένουν στα παρασκήνια δεν τα έχουν βρει μεταξύ τους όσον αφορά στις μίζες!

 Μάικλ Τζόνσον: Η Ελλάδα έχει πολύ πετρέλαιο κι'όχι μόνο στο Αιγαίο ......

Τάδε έφη ο ομογενής "γκουρού" του πετρελαίου κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξής του στο ΝΕΟ magazine. Χάρη στην τεχνική του "horizontal fracking" που πρώτος αυτός εφάρμοσε, εντοπίστηκαν τα κοιτάσματα πετρελαίου στη Βόρεια Ντακότα που υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 15 δισεκατομμύρια βαρέλια! Είναι επίσης υπεύθυνος για τον εντοπισμό πετρελαίου σε διάφορες άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Να σημειωθή ότι η τεχνική "fracking" επινοήθηκε από έναν άλλον Ελληνοαμερικανό, τον Τζωρτζ Μίτσελ, ο οποίος την πρωτοεφάρμοσε στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας.
Ο κ. Τζόνσον (Γιαννακόπουλος) είπε ότι για το πετρέλαιο στο Ιόνιο υπάρχουν μαρτυρίες μέχρι και στον ...Ηρόδοτο! Τη δεκαετία του '90 ο ομογενής γεωλόγος, επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος προσπάθησε για πέντε χρόνια να λάβη άδεια εξόρυξης πετρελαίου στην Ηπειρο, δεν κατέστη όμως δυνατό επειδή δεν μπόρεσε να βρη άκρη με τις μίζες (ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο "φάκελλο") που του ζητούσαν. Εφυγε απογοητευμένος και...
περισσότερα στο  http://euro-crimes.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger