Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Δεν άλλαξε η θέση της κυβέρνησης για το χρέος, δηλώνει ο Γ. Σταθάκης

«Παραπλανητικά» και «εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης τα δημοσιεύματα περί «ανατροπής στη θέση της κυβέρνησης για το χρέος», με αφορμή ομιλία του στη Γερμανία.
Το «Reuters» μετέδωσε πως ο Γιώργος Σταθάκης κατά την ομιλία του στο Ελληνογερμανικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, που διοργανώνεται από τον «Economist» στο Βερολίνο, ανέφερε πως «το χρέος είναι βιώσιμο έως το 2022 μετά τη συμφωνία του περασμένου Ιουλίου, όμως μια μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους μετά το 2022 απαιτεί ένα νέο γύρο συζητήσεων, κάτι που επίσης βρίσκεται στην άμεση ατζέντα».

Σε δήλωσή του από το Βερολίνο ο υπουργός Οικονομίας αναφέρει ότι «με την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης πρέπει να κλείσει και το ζήτημα της βιωσιμότητας του μακροχρόνιου χρέους της Ελλάδας. Διαφορετικά θα καταστεί δυσχερής η προσέλκυση μακροχρόνιων επενδύσεων στη χώρα».
Η ΝΔ με δήλωση της συντονίστριας Παραγωγής και Εμπορίου Όλγας Κεφαλογιάννη αναφέρει ότι η ομιλία του Γ. Σταθάκη «αποκαλύπτει την απόλυτη αναξιοπιστία της σημερινής κυβέρνησης και στο θέμα του χρέους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger