Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο νόμο - λαιμητόμο

«Πάρτε πίσω το νόμο-λαιμητόμο» το σύνθημα που βροντοφωνάζουν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι και νέες, οι οποίοι αυτή την ώρα διαδηλώνουν στο Σύνταγμα, ύστερα από το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Το πανό στην κεντρική εξέδρα στέλνει το μήνυμα: «Δεν θα περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για την Κοινωνική Ασφάλιση. Όλοι στη 48ωρη γενική απεργία», με υπογραφή ΠΑΜΕ.
Στο συλλαλητήριο παραβρίσκεται και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα σημεία όπου είχαν οριστεί οι προσυγκεντρώσειςστην πλατεία Κάνιγγος, στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στην πλατεία Ομονοίας.

Πίσω από τα πανό των σωματείων τους και των Λαϊκών Επιτροπών απαιτούν δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Με συνθήματα όπως «Μέσα στης Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία έχει μόνο φτώχεια, πολέμους και ανεργία», «Μια επιλογή έχει ο λαός, ταξικός αγώνας, όχι συμβιβασμός», «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Πολέμα ταξικά, σημάδεψε σωστά γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» κάνουν ξεκάθαρο ότι όποτε και να φέρει για ψήφιση το νόμο - έκτρωμα για το Ασφαλιστικό, θα απαντήσουν με γενικό ξεσηκωμό, με 48ωρη απεργία, με συλλαλητήρια οργής και αγώνα.
Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού δεν είναι λογιστικό, αλλά πολιτικό, ταξικό τονίζει το ΠΑΜΕ, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που ευθύνονται για την κρίση, την καταλήστευση των ταμείων. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής της πολιτικής και οικονομικής κυριαρχίας των μονοπωλίων, στο δρόμο της ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών. Μέση λύση δεν υπάρχει: Ή τα κέρδη των μονοπωλίων ή οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger