Σάββατο 2 Απριλίου 2016

«Απαράδεκτη η καθυστέρηση αποκατάστασης ζημιών στη Σκόπελο»


Δελτίο Τύπου σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών στη Σκόπελο, εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας και ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Λούμας. Όπως αναφέρεται «Στις 17 Μάρτη 2016, οι κομμουνιστές περιφερειακοί σύμβουλοι Λούμας Γιώργος, Μπούτας Βαγγέλης και Χαλάτσης Αστέρης, εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέθεσαν ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη και τον εντεταλμένο σύμβουλο Ν. Πλωμαρίτη, σχετικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται στην επούλωση «ανοιχτών πληγών» από την καταστροφική πλημμύρα της 22 Σεπτέμβρη 2015 στη Σκόπελο.

Λίγες μέρες αργότερα ήρθε απάντηση από αρμόδιο μηχανικό της Περιφέρειας που όμως δεν απαντάει επί της ουσίας για το κατεπείγον του προβλήματος, κυρίως για την αρτηρία Σκοπέλου – Λουτρακίου, ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου που ξεκινάει σε 2 μήνες. Στην απάντηση γίνονται γενικόλογες αναφορές σε κάποιες ενέργειες που έγιναν από την πλευρά της Περιφέρειας. Αυτό όμως δεν αρκεί.
Το ζήτημα ξανασυζητήθηκε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πέμπτης 31 Μάρτη. Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Περιφερειάρχη ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες που είχαν εκφραστεί στην Ερώτηση για την έλλειψη χρηματοδότησης ενώ παράλληλα γίνεται και μια προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου και υπουργείων. Μια γενικόλογη αναφορά ότι «κάποιο» κονδύλι μπορεί να εκταμιευτεί από «κάποιο» πρόγραμμα δεν αποτελεί καμιά χειροπιαστή δέσμευση.
Για τους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι απαράδεκτη αυτή η καθυστέρηση και πολύ περισσότερο το γεγονός ότι :
• Η Περιφέρεια επί 6 μήνες και πλέον δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει χρήματα για ένα έργο δικό της.
• Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις ανάγκες πλημμυροπαθούς περιοχής που μάλιστα κηρύχτηκε και σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Και βέβαια, η συζήτηση περί του αν πρόκειται για συντήρηση – επισκευή ή ανακατασκευή του δρόμου ώστε να πηγαινοέρχεται το «μπαλάκι» των ευθυνών, σε καμιά περίπτωση δεν απασχολεί τους κατοίκους του νησιού, τους επαγγελματίες αλλά και τους επισκέπτες του καλοκαιριού και όχι μόνο. Το ίδιο ισχύει για το «από πού θα βρεθεί η χρηματοδότηση», «ποιος θα κάνει τις μελέτες» κ.λ.π.
Ευθύνες αναλογούν τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην Περιφέρεια και στο Δήμο.
Οι Σκοπελίτες, τα Σωματεία, οι Σύλλογοι και γενικότερα οι φορείς τους πρέπει να προβληματιστούν και να ανησυχήσουν σοβαρά από αυτή την κατάσταση, να ενισχύσουν την επαγρύπνηση τους, να απαιτήσουν αγωνιστικά το άμεσο ξεκίνημα των εργασιών, ιδιαίτερα στο δρόμο που συνδέει τα λιμάνια Σκοπέλου – Λουτρακίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger