Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΤΥΠΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ


Το πρόβλημα ξεκινά όταν αρχίζουμε να μιλάμε για την νέα τουριστική περίοδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα bookings δεν είναι τα καλύτερα δυνατά.

Η τουριστική σεζόν που κλείνει, πιο αργά από κάθε άλλη χρονιά, ήταν μακράν η καλύτερη των τελευταίων ετών.

Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι χαρακτηρίσθηκε απ' όλους ως η "σεζόν των ρεκόρ", σε όλα τα επίπεδα. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ακόμα και στο κομμάτι της κρουαζιέρας, που έως πρόσφατα η χώρα μας ακολουθούσε τους ανταγωνιστές της ασθμαίνοντας, πλέον διεκδικεί και παίρνει τη μερίδα του λέόντος.


Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Ενωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ο συνολικός αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που προσέγγισαν τα 42 ελληνικά λιμάνια κρουαζιέρας ανήλθε σε 4.177, έναντι 3.826 το 2014. Συνολικά, οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας (χωρίς τις αναχωρήσεις) ανήλθαν σε 5,42 εκατ., έναντι 4,93 εκατ. το 2014.

Το πρόβλημα ξεκινά όταν αρχίζουμε να μιλάμε για την νέα τουριστική περίοδο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα bookings, εν γένει, δεν είναι τα καλύτερα δυνατά και πάντως είναι μικρότερα σε σχέση με το 2015.
Αυτός ο κανόνας αφορά και σε ξενοδοχεία, αλλά και γενικότερα σε καταλύματα.Ακόμα και για την κρουαζιέρα, όπου με βάση τις πρώτες προβλέψεις για το 2016, η Ενωση αναμένει μια μικρή οπισθοχώρηση, με 4.067 προσεγγίσεις πλοίων και 5,24 εκατ. επιβάτες, μεγέθη που παραμένουν υψηλότερα από το 2014, αλλά είναι χαμηλότερα από τα φετινά.

Ποια είναι η πραγματική αιτία αυτής της υποχώρησης; Το πιθανότερο είναι πως έχει να κάνει με την αύξηση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, που πέρασε πλέον και στην Ευρώπη

Πηγή: http://voria.gr/index.php/article/i-tromokratia-chtipa-ton-tourismo-tou-2016-stin-ellada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger