Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πλημμύρισε αλληλεγγύη το λιμάνι του Πειραιά

Οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου και Δραπετσώνας διένειμαν χτες υλικά πρώτης ανάγκης που συγκέντρωσαν από το λαό της περιοχής
Από τη διανομή της βοήθειας στο λιμάνι του Πειραιά
Από τη διανομή της βοήθειας στο λιμάνι του Πειραιά
Από την αλληλεγγύη των Λαϊκών Επιτροπών πλημμύρισε χτες το λιμάνι του Πειραιά και οι πρόχειροι καταυλισμοί των μεταναστών και προσφύγων που έχουν στηθεί στους επιβατικούς σταθμούς. Με ένα βαν και πέντε αυτοκίνητα γεμάτα με φαγώσιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, οι Λαϊκές Επιτροπές Κερατσινίου και Δραπετσώνας βρέθηκαν το πρωί έξω από τον επιβατικό σταθμό «Ηετίων» και μοίρασαν απλόχερα στους ξεριζωμένους τα υλικά που μάζεψαν από το υστέρημά τους οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής.Εκατοντάδες σακούλες με κρουασάν, μπισκότα, γάλατα, εμφιαλωμένα νερά, πάνες για μωρά και άλλα είδη, αλλά και ρουχισμός, δόθηκαν στους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι, απ' όπου απουσιάζει κάθε κρατική μέριμνα για τη σίτιση και τη διαμονή τους σε αξιοπρεπείς συνθήκες. Ετσι, μόνο αποκούμπι τους είναι η αλληλεγγύη του κόσμου, που δεν λείπει ούτε ώρα από το λιμάνι.

Γέροι, μανάδες με τα μωρά στα χέρια, άνθρωποι κάθε ηλικίας ταλαιπωρημένοι, παιδιά, στάθηκαν υπομονετικά στην ουρά για να πάρουν ο καθένας από μια τσάντα και πολλή αλληλεγγύη, από σωματεία και φορείς του κινήματος που παλεύουν πρώτα απ' όλα στη χώρα μας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την πολιτική που γεννά τον ξεριζωμό και σαρώνει τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα σε κάθε χώρα.


Αξίζει να ειπωθεί ότι τα είδη που μοιράστηκαν χτες, μαζεύτηκαν μέσα σε λίγες μόνο μέρες, με έκκληση των Λαϊκών Επιτροπών σε σωματεία και φορείς, ενώ συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου και στις εξορμήσεις που έγιναν έξω από τα σούπερ μάρκετ της περιοχής. Οπως είπαν στον «Ριζοσπάστη» εκπρόσωποι των Λαϊκών Επιτροπών, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν πρόλαβαν να προσφέρουν κάτι και ζήτησαν να συμμετέχουν σε μια επόμενη διανομή, που προγραμματίζεται σύντομα, αυτή τη φορά στο Κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων στο Σχιστό.Αντίστοιχη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης οργάνωσαν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και οι Επιτροπές Αγώνα Γλυφάδας και Ελληνικού - Αργυρούπολης.
Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, γυναίκες και πλήθος κόσμου από την περιοχή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Επιτροπών Αγώνα, συμβάλλοντας σημαντικά από το υστέρημά τους. Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης συνεχίζεται στη Γλυφάδα (Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιθώμης 32, Ανω Γλυφάδα (πρωί 8 - 11, απόγευμα 6 - 8) και σε Ελληνικό - Αργυρούπολη (Σύλλογος Γυναικών, Λεωφόρος Βουλιαγμένης 602Α, 1ος όροφος, γραφείο Α5, κάθε απόγευμα 6 - 8).
Σε άλλα σημεία και πόλεις
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αγρινίου συγκεντρώνει υλικά πρώτης ανάγκης καθημερινά, Δευτέρα έως Παρασκευή (9 π.μ. έως 1 μ.μ. και 5 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στα γραφεία του.
  • Τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συγκεντρώνει η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης καθημερινά, 9 π.μ. - 2 μ.μ. και 5 μ.μ. - 9 μ.μ., στο στέκι της. Η βοήθεια που θα συγκεντρωθεί θα μεταφερθεί στο στρατόπεδο Αναγνωστόπουλου στα Διαβατά, με καραβάνι αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 11 π.μ., από το στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.
  • Το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, παράλληλα με τη συμμετοχή του στη σύσκεψη του Σαββάτου, καλεί τους εργαζόμενους να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης, την Παρασκευή 4/3 (5 μ.μ. έως 8 μ.μ.) στα γραφεία του.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας συγκεντρώνει βοήθεια καθημερινά μέχρι την Παρασκευή 4/3 (10 π.μ. έως 12.30 μ. και 6 μ.μ. έως 8.30 μ.μ.) στα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ (Αριστείδου 92).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger