Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Αλλαγή στέγης του ΚΕΔΔΥ Μαγνησίας


Ζητούν σύλλογοι αναπήρων υπογραμμίζοντας ότι το κτίριο που στεγάζεται η δομή είναι απρόσιτο
Απρόσιτο για άτομα με αναπηρίες είναι το κτίριο όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Νομού Μαγνησίας, στο πατάρι του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου Βόλου, στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Κοδριγκτώνος. Οι Σύλλογοι Γονέων ΑμεΑ, Κινητικά Αναπήρων Ιππόκαμπος, Νεφροπαθών και Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, διαμαρτύρονται για τη χωροθέτηση του ΚΕΔΔΥ.
«Η εκπαιδευτική διαδικασία στον τομέα της Ειδικής Εκπαίδευσης προϋποθέτει ότι τα παιδιά περνούν τη φάση της αξιολόγησης από επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων. Οι ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών με αναπηρία διερευνώνται και διαπιστώνονται από τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και μετά
κατανέμονται στα ανάλογα ειδικά η μη εκπαιδευτήρια. Το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. στεγάζεται στο πατάρι του κλειστού γυμναστηρίου του 4ου Γυμνασίου Βόλου, στη συμβολή των οδών Νεαπόλεως και Κοδριγκτώνος. Ακυρώνεται έτσι η χρηστικότητα και η λειτουργία της εν λόγω υπηρεσίας καθώς τα παιδιά με Αναπηρίες αδυνατούν με αυτόνομο, απρόσκοπτο και ασφαλή τρόπο να προσέλθουν σ’ αυτό. Θεωρούμε λανθασμένη την επιλογή στέγασης του συγκεκριμένου κτηρίου που δεν είναι προσβάσιμο όπως ορίζει ο νόμος. Ζητούμε την επίλυση του προβλήματος με τη μεταστέγαση της υπηρεσίας σε προσβάσιμο χώρο, ειδάλλως τη διενέργεια διασκευαστικών μετατροπών προκειμένου αυτό να καταστεί πλήρως προσβάσιμο για τα παιδιά με αναπηρίες», αναφέρουν σε κοινή επιστολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger