Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λοιπόν Συνέλληνες, ωραίο το παιχνίδι που έχει στηθεί στη χώρα μας ε;
Μη μου πείτε πως δεν σας αρέσει. Και το παιχνίδι αυτό, στήθηκε εδώ και πολλά χρόνια, εξυπηρετώντας το «μεγάλο σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας», και κατ’ επέκταση και των Ελλήνων στους Ευρωπαίους Νταβατζήδες.
Το προσφυγικό, κατά την άποψη μου δεν είναι το κύριο πρόβλημα, αλλά το κερασάκι στην «τούρτα της βρωμιάς» του τότε, και του σήμερα.
Και επειδή πολλοί Έλληνες έχουν επιλεκτική μνήμη, να θυμίσω το άνοιγμα συνόρων από Ελληνική Κυβέρνηση, ΤΟΤΕ, όχι πάρα πολύ πίσω, που μπήκαν διάφοροι στη χώρα και…. «αξιοποιήθηκαν» ψηφοθηρικά από τις εκαστοτε κυβερνήσεις… Μη τα ξεχνάμε αυτά, και κυρίως, μη βγει κανένα κομματόσκυλο και πει πως δεν είναι έτσι, γιατί θα του ξεριζώσω τα δόντια….

ΤΟΤΕ, και ΤΩΡΑ.
Τώρα λοιπόν, κατάφερε η κυβέρνηση που ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ, να γεμίσει με πρόσφυγες, μετανάστες, και λαθρομετανάστες τη χώρα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ των προηγούμενων κυβερνήσεων (ας τις πούμε…).
Διαβάστε Συνέλληνες ένα φρέσκο άρθρο….
«Σπάει ρεκόρ ο αριθμός των εγκλωβισμένων - Χάος στην Ειδομένη
Παρά τη μείωση που καταγράφεται λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, οι προσφυγικές ροές από τα τουρκικά παράλια προς τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται. Βάσει των τελευταίων στοιχείων που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, οι καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες φθάνουν στους 46.207. Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε το πρωί της Παρασκευής, στα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται 7.271 πρόσφυγες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι στη Λέσβο.
Στην Ειδομένη ο αριθμός τους φτάνει τους 10.500. Ο συνολικός αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην Αττική ξεπερνά τις 13.500, στην κεντρική Ελλάδα φιλοξενούνται 1.530 σε δομές και στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά 23.814. Το τελευταίο 24ωρο διασώθηκαν 576 πρόσφυγες σε 10 περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο και Μεγίστη.
Προσπάθεια αποσυμφόρησης στο λιμάνι του Πειραιά
Την Πέμπτη μόνο 349 πρόσφυγες μετακινήθηκαν από το λιμάνι του Πειραιά προς το κέντρο φιλοξενίας στη Ριτσώνα. Στο λιμάνι του Πειραιά σε όλους τους σταθμούς φιλοξενίας υπάρχει δύναμη του Λιμενικού σε 24ωρη βάση για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων μετά τις δύο συμπλοκές που έγιναν την Πέμπτη, εκ των οποίων στη μία υπήρξαν και τρεις τραυματίες. Τη λήψη άμεσων μέτρων αποσυμπίεσης του λιμανιού του Πειραιά ζητεί ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. 
Η περιφέρεια Πειραιά ζητά να αποσυμφορηθεί το λιμάνι με τη μεταφορά προσφύγων σε δομές φιλοξενίας αλλά παράλληλα και με ελεγχόμενη ροή από τα νησιά. Επίσης ζητεί να διοχετεύονται πρόσφυγες και σε άλλα λιμάνια της χώρας και να υπάρξει σωστή πληροφόρηση των προσφύγων.
«Η κατάσταση έχει ζορίσει παρά πολύ και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα, καθώς οι συνθήκες όπως έχουν διαμορφωθεί στο λιμάνι του Πειραιά ξεπερνάει τις δυνατότητές μας, ενώ υπάρχει η σύμφωνη γνώμη όλων ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι παραμονής και φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, άρα δεν μπορούν και να εξασφαλιστούν και όλες οι αναγκαίες συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.
Χάος στην Ειδομένη
Η κατάσταση στην Ειδομένη παραμένει δύσκολη, με περίπου 10.500 άτομα να διαμένουν σε σκηνές μέσα στη λάσπη και το κρύο, με την θερμοκρασία σήμερα το πρωί να μην ξεπερνά τους τέσσερις βαθμούς κελσίου.  
Επίσκεψη στην περιοχή πραγματοποιεί χθες ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος χαρακτήρισε την Ειδομένη «σύγχρονο Νταχάου». «Δεν διστάζω να πω ότι εδώ είναι ένα σύγχρονο Νταχάου, αποτέλεσμα της λογικής των κλειστών συνόρων... Εμείς πιστέψαμε στην Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.
Πάντως, όπως έγινε γνωστό, ο καταυλισμός της Ειδομένης απέκτησε οκτώ νέους λυόμενους οικίσκους. Τα λυόμενα μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό με οχήματα του στρατού και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργο Κυρίτση, θα χρησιμοποιηθούν ως εξής: δύο ως info points για την ενημέρωση των προσφύγων σχετικά με το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, καθώς και την παροχή άλλων πληροφοριών, ένας για τους μεταφραστές και τους διερμηνείς και ένας για τις ανάγκες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι υπόλοιποι τέσσερις θα φιλοξενούν τους εργαζόμενους σ' αυτές τις δομές.»
ΠΗΓΗ: sofokleousin.gr
Το άρθρο φέρει ημερομηνία 19/3/2016, και εδώ θα πρέπει να κάνουμε μια δυο «επισημάνσεις», γιατί μπορεί να μας έχουν για ηλίθιους, αλλά μόνο κάτι τέτοιο δεν είμαστε.
Κύριε Υπουργέ, με όλο το σεβασμό αλλά και όλη μου την ΟΡΓΗ, λέω, λέμε σε εσάς και σε ΟΛΟΥΣ τους πολιτικούς, πως ΕΚΤΟΣ από το «Σύγχρονο Νταχάου» της Ειδομένης, έχουμε και το άλλο, εκείνο που ΟΛΕΣ οι «κυβερνήσεις» των τελευταίων σαράντα ετών των στήσατε για τους ΕΛΛΗΝΕΣ. Αλλά ξέχασα, η «ευαισθησία» σας περιορίζεται στην Ειδομένη. ΕΣΕΙΣ, και ΟΛΟΙ οι προκάτοχοι σας, πιστέψατε στην «Ευρώπη των ανοικτών Συνόρων» τόσο πολύ, που καταντήσατε τη χώρα ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΕΙΛΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΤΕ (νομίζετε) ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΔΩΣΑΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ.
ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΑΤΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (εκτός από αυτά που σας φρουρούν) ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
ΦΕΡΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΔΗ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
Τέλος, για να μην αναφέρω για την ώρα και άλλα, και είναι πάρα πολλά φέρατε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ το οποίο βέβαια δεν σας ανησυχεί γιατί τις συνέπειες ΟΛΩΝ όσων κάνατε, τις πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ, και θα τις πληρώνουμε για μια ζωή.
Θα επανέλθω.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger