Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση ζημιών


Αναμένονται άμεσα οι μελέτες για το οδικό δίκτυο προς Ράχες, Στάφυλο και το λιμάνι της Σκοπέλου
Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η δημοτική αρχή Σκοπέλου προκειμένου να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νησί πριν την έναρξη της θερινής σεζόν, με την αγωνία κατοίκων και επαγγελματιών να κορυφώνεται έξι μήνες μετά τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου που έπληξε το νησί.
Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, υπογραμμίζει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις πριν το καλοκαίρι. Στο μεταξύ, αναμένονται άμεσα οι μελέτες για την αποκατάσταση της οδικής πρόσβασης προς την περιοχή Ράχες, το Στάφυλο και το Βελανιό, καθώς και τμήματος του λιμανιού της Σκοπέλου, που έχει υποστεί ζημιές.

Η μελέτη για την αποκατάσταση του λιμανιού του Αγνώντα, αντίστοιχα, αναμένεται να παραδοθεί μετά από διάστημα είκοσι περίπου ημερών.
Στη συνέχεια και σύμφωνα με τη διαδικασία που απαιτείται, οι μελέτες θα τεθούν υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν θα υποβληθούν στην Εκτελεστική Επιτροπή και στην Οικονομική Επιτροπή, προκειμένου να γίνει στη συνέχεια η ανάθεση έργου. Παράλληλα ο δήμαρχος Σκοπέλου επισημαίνει ότι αποτελεί μείζονος σημασίας προτεραιότητα η αποκατάσταση των προβλημάτων που προκλήθηκαν λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ τονίζει ότι πρέπει να βοηθηθεί η περιφέρεια από την κυβέρνηση, προκειμένου να αποκαταστήσει το επαρχιακό δίκτυο.
Ο κ. Βασιλούδης υπογραμμίζει ότι λόγω των προβλημάτων πρόσβασης που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του νησιού, τίθεται επί της ουσίας ζήτημα για τη λειτουργία επιχειρήσεων του νησιού. Στο μεταξύ, τα αιτήματα των πληγέντων επιχειρηματιών του νησιού για φοροαπαλλαγές και ειδικές ελαφρύνσεις χαρακτηρίζονται ως «δικαιολογημένα» από το δήμαρχο Σκοπέλου, ο οποίος διατυπώνει την ανησυχία του για τις εξελίξεις. Ο ίδιος αναφέρει ότι θα καταβληθεί προσπάθεια προκειμένου να οριστεί εκ νέου ραντεβού με τους υπευθύνους του αρμόδιου υπουργείου, από κοινού με τους πληγέντες επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι πρέπει να βοηθηθούν, προκειμένου να ορθοποδήσουν.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, επισημαίνει από την πλευρά του ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε χθες με επιτελικό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ενημερώθηκε ότι θα εξεταστούν και πάλι τα αιτήματα των πληγέντων, για φοροελαφρύνσεις, τα οποία παραμένουν. Με βάση το ΦΕΚ που έχει εκδοθεί, θα εξεταστούν τα αιτήματα των πληγέντων επαγγελματιών από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να δοθούν λύσεις.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger