Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Παραστάσεις διαμαρτυρίας σε καταστήματα του ΟΑΕΕ για το Ασφαλιστικό

Από την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στην ΑκαδημίαςΑπό την κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας
Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διοίκησης του ΟΑΕΕ στην Ακαδημίας, έκαναν το πρωί της Τετάρτης 2 Μάρτη αυτοαπασχολούμενοι, διεκδικώντας να παρθεί πίσω ο νόμος - λαιμητόμος, καθώς και να εξασφαλιστεί δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Την κινητοποίηση οργάνωσε η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), τα κλαδικά σωματεία της, ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Βιοτεχνών και Εμπόρων, Ενώσεις ΕΒΕ από Βύρωνα και Γαλάτσι, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.

«Προνόμια στους λίγους, χαράτσια στους πολλούς, ανατροπή θα έχουμε μ' αγώνες μαζικούς», «Κάτω τα χέρια απ' την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Ελλείμματα και χρέη των πλουτοκράτων φορτώνονται στις πλάτες ΕΒΕ και εργατών», ήταν μερικά από τα συνθήματα των αυτοαπασχολούμενων που συγκεντρώθηκαν έξω από τον ΟΑΕΕ ενώ παράλληλα με ανακοινώσεις και τρικακια ενημέρωναν τους περαστικούς για το περιεχόμενο της κινητοποίησης τους.
Αντιπροσωπεία των αυτοαπασχολούμενων συναντήθηκε με το διοικητή του Οργανισμού, Δ. Τσακίρη, και επέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Τη στήριξη του ΔΣ στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης μετέφερε ο διοικητής στην αντιπροσωπεία.
Ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της ΟΒΣΑ, Θανάσης Καλαμπαλίκης, υπογράμμισε την κυνική απάντηση που πήραν σε όλα τα αιτήματά τους: «Όπου κάτσει η μπίλια», τους είπε ο διοικητής, εννοώντας πως ό,τι μέτρα φέρουν κυβέρνηση και κουαρτέτο ο ΟΑΕΕ θα τα θέσει σε εφαρμογή.
Ο Θ. Καλαμπαλίκης κάλεσε τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουν συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους προετοιμάζοντας τη 48ωρη απεργία, δίνοντας το «παρών» το Σάββατο στη σύσκεψη σωματείων και στη συγκέντρωση στη 1 μ.μ., με αιχμή την καταδίκη των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και την αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και στις εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.
Την ίδια ώρα ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται από Ενώσεις ΕΒΕ και Εμπορικούς Συλλόγους σε έξι ακόμα κατά τόπους υπηρεσίες του Οργανισμού και συγκεκριμένα στα περιφερειακά τμήματα Χαλανδρίου (Μεσογείων 332), Περιστερίου (Ιερά Οδός 310), Καλλιθέας (Αριστείδου 153), Ιλίου (Ιλίου 11 και Ψαρών), Νίκαιας (Βοσπόρου 2 και Εφέσσου) και Πειραιά  (Τμήμα Συντάξεων, Γούναρη 4-6).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger