Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Τουλάχιστον 600 πρόσφυγες κατάφεραν να περάσουν σε έδαφος της ΠΓΔΜ

Migrants wade across a river near the Greek-Macedonian border, west of the the village of Idomeni March 14, 2016. REUTERS/Stoyan Nenov
Μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων επικαλούμενα αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι περίπου 600 με 700 πρόσφυγες και μετανάστες εισήλθαν παράνομα το απόγευμα στο έδαφος της ΠΓΔΜ και πιο συγκεκριμένα στο ακριτικό χωριό Μόνι, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Χαμηλό.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτοί που εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, είναι μέρος μίας μεγάλης ομάδας η οποία έφυγε το πρωϊ από τον καταυλισμό της Ειδομένης, αναζητώντας άλλο σημείο για να εισέλθούν στην ΠΓΔΜ, στο οποίο δεν έχει τοποθετηθεί φράχτης.
Ισχυρές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας της ΠΓΔΜ έχουν σπεύσει στο χωριό Μόνι για να μην επιτρέψουν τους πρόσφυγες και μετανάστες που εισήλθαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους προς το εσωτερικό της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της εισόδου της ομάδας αυτής, οι αρχές της ΠΓΔΜ προχώρησαν στη σύλληψη 30 φωτορεπόρτερ, 7 από τους οποίους είναι Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger