Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Δικαιοσύνη με "μάτι γαρίδα". Αλλο Ρουπακιάς και Κορκονέας και άλλο Κώστας Σακκάς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η είδηση πανομοιότυπη σε όλες τις ενημερωτικές ιστοσελίδες. Μας λέει ότι αποφυλακίζεται στις 18 Μάρτη ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα,  Γιώργος Ρουπακιάς. Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αιτιολογεί αυτή την απόφαση του γιατί, λέει, ο χρυσαυγίτης εγκληματίας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο κράτησης, που καθορίζει ο νόμος.

Μάλιστα. Ζούμε δηλαδή σε μια ευνοούμενη πολιτεία όπου οι νόμοι εφαρμόζονται με ευλάβεια. Μια «λεπτομεριούλα» όμως. Οι νόμοι της δικαιοσύνης τους κάνουν και μερικές εξαιρέσεις, ειδικά αν αφορούν αντιεξουσιαστές και αναρχικούς. Το όνομα του  Κ. Σακκά, σας λέει τίποτα; (Αν όχι διαβάστε αυτή μας την ανάρτηση).

Στην περίπτωση του αναρχικού Κώστα Σακκά, το αστικό κράτος δεν φτάνει που έκανε τους δικούς του νόμους κουρελόχαρτο αλλά έδειξε και όλο το ταξικό του μίσος απέναντι στο πρόσωπο του νεαρού αναρχικού, που για να αποφυλακιστεί καθώς είχε συμπληρώσει κάθε νόμιμο όριο προφυλάκισης, έβαλε σε κίνδυνο την ζωή του πραγματοποιώντας σκληρή απεργία πείνας για 36 μέρες.

Βλέπετε αυτός ήταν αναρχικός και όχι δολοφόνος νεοναζί, ή μπάτσος - δολοφόνος σαν τον Επαμεινώνδας Κορκονέας.  Δεν μπορεί για την αστική δικαιοσύνη να είναι όλα ίδια κι όμοια!

Υ.Γ. "Κρατείται άδικα, παράνομα, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Δικαιοσύνης, ένας ΑΘΩΟΣ πολίτης. Δυστυχώς αυτό δεν το βλέπουμε μόνο στην υπόθεση του Σακκά, το έχουμε δει και σε άλλες παρόμοιες. Υποτίθεται ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή και πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όπως φαίνεται κάποιοι τουλάχιστον εντεταλμένοι λειτουργοί της έχουν το μάτι γαρίδα. Άλλη μεταχείριση επιφυλάσσουν στους νεοναζί, παραδείγματος χάρη, και άλλη σε αναρχικούς, ανήσυχους δημοσιογράφους, ανυπάκουους πολίτες και ανυπεράσπιστους μετανάστες. Ο Σακκάς είναι το τελευταίο και ακραίο παράδειγμα".
Τα παραπάνω τα έγραφε ο δημοσιογράφος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Καρτερός. Και συμφωνούμε απόλυτα. Η εξουσιαστική δικαστική κλίκα δεν χαμπαριάζει από πολιτικές αλλαγές. Οι « εντεταλμένοι λειτουργοί της έχουν το μάτι γαρίδα» ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger