Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ανακάλυψαν οικισμούς 7.000 ετών στην Ιερουσαλήμ

Οικισμούς που χρονολογούνται έως και 7.000 χρόνια πριν, έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στην Ιερουσαλήμ. Η ανακάλυψη θεωρείται ιδιαιτέρως σημαντική για την μελέτη της εποχής του Χαλκού στην περιοχή.


<p>Φωτογραφία: Jerusalem Post (<strong><span style= background-color:rgb(255, 255, 255); color:rgb(147, 147, 147) >COURTESY OF ISRAEL ANTIQUITIES AUTHORITY)</span></strong></p>
Όπως ανακοίνωσαν οι ισραηλινές αρχές, οι ανασκαφές στην συνοικία Chouafat, στην ανατολική Ιερουσαλήμ έφεραν στο φως δυο οικισμούς με τμήματα των τοίχων να παραμένουν άθικτα, αλλά και αντικείμενα, όπως πήλινα σκεύη, εργαλεία από πυρόλιθο, ένα μπολ από βασάλτη που πιστοποιούν τις ικανότητες των κατοίκων, αλλά και τις τέχνες που εξασκούνταν στην τοπική κοινωνία.

Εντοπίστηκαν επίσης ένα κολιέ με χάντρες που δείχνει ότι κοσμήματα κατασκευάζονταν ή εισάγονταν, αλλά και οστά ζώων τα οποία θα αναλυθούν περαιτέρω για να διαπιστωθούν οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν εκεί πριν από 7 περίπου χιλιετίες, αλλά και για να γίνει πιο κατανοητή η τοπική οικονομία.


Οικισμοί της εποχής του Χαλκού (από 3.500 π.Χ. έως το 2.200 π. Χ.) είχαν ανακαλυφθεί σε άλλες περιοχές όπως π.χ. σε Abu Ghosh και Motza, αλλά με αυτή την ανασκαφή εντός της πόλης «έχουμε ανακαλύψει πλέον ένα ολόκληρο χωριό» δηλώνει ο υπεύθυνος του τμήματος Προϊστορίας της ισραηλινής εφορίας αρχαιοτήτων, επισημαίνοντας ότι για πρώτη φορά έρχονται στο φως τόσο σημαντικά απομεινάρια 7.000 ετών.

Πηγές: Jerusalem Post, Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger