Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Σαντορίνη γίνετε η Σκόπελος θα πνιγούμε στον τουρισμό και από κρουαζιερόπλοια φέτος ετοιμαστείτε μάγκες να βγάλουμε τον γερο από την φυλακή !!!


Θετικοί οιωνοί για τον τουρισμό του νησιού μέσα στο 2016
Με θετικούς οιωνούς μπήκε το 2016 για τη Σκόπελο και τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς καθώς η αρχή της χρονιάς συνοδεύτηκε από αύξηση - σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές την ίδια εποχή - στον αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων που θα δέσουν στο νησί κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα του Madro Travel Βαγγέλη Δρόσο, που μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, χθες μόλις ανακοινώθηκε ότι ήδη 12 μεγάλα κρουαζιερόπλοια από τα πλέον γνωστά θα δέσουν στο λιμάνι της Σκοπέλου μεταφέροντας τουρίστες από όλο τον κόσμο που ανήκουν στην κατηγορία των τουριστών υψηλού εισοδήματος.
Πέρυσι σύμφωνα με τα στοιχεία των τοπικών φορέων της Σκοπέλου στο νησί είχαν αντίστοιχα φτάσει 9 κρουαζιερόπλοια και το 2014 μόλις 5 κρουαζιερόπλοια.
Φέτος μέχρι σήμερα «δηλώσεις πλεύσης» στη Σκόπελο έχουν γίνει και αναμένονται τα κρουαζιερόπλοια Sea Cloud (3 φορές), το Εuropa που είναι ένα από τα πολυτελέστερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο (4 φορές), το Royal Dream επίσης (4 φορές) που θα προσεγγίσει το νησί και τέλος το Star Clipper που θα πλεύσει στο νησί 2 φορές.
Ο τουρισμός κρουαζιέρας είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο για τα νησιά των Βορείων Σποράδων και εκτιμάται ότι η δημιουργία των αντίστοιχων υποδομών, θα συμβάλει τα μέγιστα στη μελλοντική αύξηση των δεικτών ανάπτυξης και των τριών νησιών καθώς δημιουργούν προϋποθέσεις στήριξης του τουρισμού αφού μεταφέρουν επιβάτες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίοι στη διάρκεια της παραμονής τους στα νησιά επισκέπτονται τα τοπικά καταστήματα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger