Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Περισσεύει η ευαισθησία στη Σκόπελο


Ρούχα και παπούτσια για τους πρόσφυγες συγκέντρωσαν γυναίκες της Σκοπέλου (φωτο: αρχείου)
Ενα τόνο ρούχα συγκέντρωσαν οι γυναίκες του νησιού για τους πρόσφυγες
Πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης υλοποιούν οι γυναίκες της Σκοπέλου, οι οποίες συγκέντρωσαν έναν και πλέον τόνο ρούχα καθώς και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η ευαισθησία περισσεύει στο νησί που πληγώθηκε από τη θεομηνία του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, σε συνεργασία με την ΟΓΕ και το αντίστοιχα παράρτημα του Βόλου, απηύθυναν κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του νησιού, προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας.
«Σε πρώτη φάση συγκεντρώσαμε χειμωνιάτικα ρούχα, παπούτσια, μπουφάν, μάλλινα, κουβέρτες, είδη ατομικής καθαριότητας και τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα ταξινομήσουμε ανά είδος, ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και θα τα συσκευάσουμε, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα σε όσους τα έχουν ανάγκη, σε συνεργασία με την ΟΓΕ» ανέφερε η Εύη Ταλαδιανού, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Σκοπέλου, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Οι κάτοικοι της Σκοπέλου ανταποκρίθηκαν με ιδιαίτερη ευαισθησία στο κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, προσφέροντας με ιδιαίτερη γενναιοδωρία το απόθεμα της αγάπης τους για τις οικογένειες των προσφύγων που βρίσκονται τη δεδομένη στιγμή στην Ελλάδα.
Παράλληλα, τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών της Σκοπέλου, τείνουν χέρι βοήθειας στους άπορους συντοπίτες τους, ενώνοντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις τους με τη Λαική Επιτροπή Αγώνα, με στόχο την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το νησί και την καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους πληγέντες.
Το πεδίο της κοινωνικής δράσης και προσφοράς του ίδιου συλλόγου εκτείνεται και στην κάλυψη πάγιων αναγκών οικογενειών του νησιού, που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τα τιμολόγια του ρεύματος και του νερού, δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τα στοιχειώδη στα παιδιά τους, πολύ δε περισσότερο θέρμανση στη διάρκεια του χειμώνα.
Κάθε πρωτοβουλία που αναπτύσσεται, έχει ευρύτερα κοινωνικό χαρακτήρα και αποδέκτες δεκάδες ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον ασφυκτικό κλοιό της φτώχειας, που αποτελεί παρελκόμενο της κρίσης και πολλών ακόμη παραγόντων, οι οποίοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την καθημερινότητα πολλών ανθρώπων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger