Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Όλα μας ανήκουν γιατί όλα είναι κλεμμένα!


Πριν από λίγες μέρες πληροφορηθήκαμε πως η κατάληψη μας πρόκειται να εκκενωθεί. Η ημερομηνία που μας ανακοινώθηκε ήταν 14/1. Μέχρι την μέρα που γράφτηκε το συγκεκριμένο κείμενο μας είναι άγνωστη η κατάσταση της υπόθεσης καθώς, μετά από αρκετές προσπάθειες, δεν έχουμε μπορέσει να βρούμε περεταίρω πληροφορίες για το αν έχει πουληθεί το κτήριο και αν στην τελική την διαδικασία εκκένωσης την έβαλε μπρος ο μέχρι τώρα ιδιοκτήτης.
Πέρα απ' αυτό το γεγονός, παρατηρούμε την επέλαση της καταστολής πιο έντονη το τελευταίο διάστημα απέναντι σε καταλήψεις και στέκια, τόσο με απειλές για εκκένωση όσο με φασιστικές επιθέσεις. Συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη 2 καταλήψεις, η Libertatia και η Terra Incognita , έχουν δεχτεί εμπρηστικές επιθέσεις από φασίστες,και πιο συγκεκριμένα η  δεύτερη ήταν μια μεγάλη αποτυχία καθώς ο αυτοσχέδιος ''εμπρηστικός μηχανισμός'' δεν εξεράγει ποτέ και σύνφωνα με την εικόνα δεν υπήρχε περίπτωση να εκραγεί, ενώ οι καταλήψεις Mundo Nuevo και Ορφανοτροφείο απειλήθηκαν με εκκένωση απ' την πρώτη στιγμή.

Δεν ζητάμε τίποτα και δεν συνεργαζόμαστε με κράτος και αφεντικά. Η κατάληψη ενος κτίριου αποτελεί πολιτική επιλογή καθώς τασσόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε είδους ιδιοκτησία και δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού. Οφείλουμε λοιπόν να υπερασπιζόμαστε τους χώρους αντίστασης καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του αναρχικού κινήματος. (απόσπασμα από το κείμενο της κατάληψης 111)
Κυριακή 17/1 17:00 συνέλευση για την καταστολή των καταλήψεων[Ορφανοτροφείο]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger