Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Υπολειτουργεί το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ Δήμου Βόλου Τονίζει σε ερώτηση ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος



           

            Την παρακώληση των εργασιών στο Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ του Δήμου Βόλου λόγω αδυναμίας σύναψης συμβάσεων και μη χρηματοδότησης του τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

            Στην παρ.1 του άρθρου 5 της από 24 Δεκεμβρίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων των Υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Υγείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών» που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμόν 182 Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (Τεύχος Α΄) ορίζεται η συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Διημέρευσης – ημερησίας φροντίδας ατόμων με αναπηρίες.

            Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τροπολογία της Π.Ν.Π. παρέχεται η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους εργαζομένους των Κέντρων Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία (ΚΕΔΗΦ) των φορέων των ΟΤΑ αναδρομικά από 1/1/2016.  Εντούτοις,  δεν γίνεται αναφορά στην πηγή χρηματοδότησης του Κέντρου με αποτέλεσμα η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου να αδυνατεί να ανανεώσει τις συμβάσεις του προσωπικού. Η μη σαφής αναφορά στην τροπολογία για την πηγή χρηματοδότησης αποτελεί τον ανασταλτικό παράγοντα για τη εύρυθμη λειτουργία του κέντρου, διότι η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίνει ανανεώσεις συμβάσεων ή προσλήψεις μόνο αν υπάρχει εγκεκριμένο και ενεργό χρηματοδοτικό εργαλείο - πρόγραμμα, κάτι το οποίο δεν υφίσταται στη συγκεκριμένη περίπτωση.

            Το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ Βόλου, η μοναδική δομή του Νομού για άτομα με αναπηρία, υπολειτουργεί από την 1/1/2016, οπότε και έληξαν οι συμβάσεις των εργαζομένων, αφήνοντας εκτεθειμένο τον ευπαθή πληθυσμό της Μαγνησίας.
             
 Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.      Εάν πρόκειται το Κέντρο Διημέρευσης ΑμεΑ του Δήμου Βόλου να ακολουθήσει τις υπόλοιπες κατηγορίες κέντρων που συμπεριλήφθησαν εξ αρχής στην Π.Ν.Π., ώστε να καθοριστεί η πηγή χρηματοδότησης και να δοθεί η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων του προσωπικού, συνεχίζοντας το έργο επωφελία των πολιτών με αναπηρία, του Νομού Μαγνησίας.  
                                                         Αθήνα,  13  Ιανουαρίου
 Ο  ΕΡΩΤΩΝ  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
   ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΚΩΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger