Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Πρόσκληση αγροτών από τον Πρωθυπουργό ενώ την ίδια στιγμή γίνεται επίθεση από τους υπουργούς του που μιλάνε για πάρτι επιδοτήσεων και φοροδιαφυγή

Πρόσκληση αγροτών από τον Πρωθυπουργό ενώ την ίδια στιγμή γίνεται επίθεση από τους υπουργούς του που μιλάνε για πάρτι επιδοτήσεων και φοροδιαφυγή Από την μια ο Πρωθυπουργός καλεί τους αγρότες σε διάλογο και από την άλλη οι υπουργοί του εξαπολύουν επίθεση κατά των αγροτών. Για φοροδιαφυγή κατηγορεί τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά. Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των «αγροτοπατέρων» σχετικά με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό ενώ διεμήνυσε πως το «πάρτι» έχει τελειώσει, κάνοντας ειδική αναφορά στους αγρότες «που ζύγιζαν πέτρες για να εισπράξουν επιδοτήσεις».
«Εάν δεν ληφθούν τώρα μέτρα και δεν σταματήσουν οι επιπτώσεις από το πάρτι υπέρ των αγροτοπατέρων και του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, θυμάστε πώς ζύγιζαν πέτρες για να πάρουν επιδοτήσεις, θυμάστε τι έγινε με τα μπαμπάκια, αν δεν αλλάξει αυτή η νοοτροπία και η κατάσταση και αν δεν υπάρξει νέα αφετηρία θα έχουμε κάθε χρόνο όλο και πιο χειρότερη αγροτική κατάσταση», δήλωσε ο Νίκος Φίλης.

Για φοροδιαφυγή κατηγόρησε από την πλευρά του τους αγρότες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου υποστηρίζοντας παράλληλα ότι τα τελευταία δύο χρόνια που το μέσο εισόδημα της ελληνικής οικογένειας εξακολουθεί να βαίνει μειούμενο ο αγροτικός κόσμος αύξησε τα εισοδήματά του κατά 12,5%.Υπάρχει φοροδιαφυγή στους αγρότες και αυτό είναι σαφές, υποστήριξε ο κ. Αποστόλου: Από την στιγμή που η αξία της αγροτικής παραγωγής της χώρας υπολογίζεται στα 10 δισ. ευρώ, ενώ δηλώνονται περίπου τα μισά, είπε. Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5% πρόσθεσε ακόμα ο κ. Αποστόλου, επικαλούμενος στοιχεία της Eurostat και κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό, έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις. Τέλος ο υπουργός απέρριψε τις προτάσεις των αγροτών για αφορολόγητο στα 30.000 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση, θα φορολογούνταν μόνο 5.700 από τους συνολικά 530.000 αγρότες, καθώς μόνο τόσοι δηλώνουν πάνω από αυτό το εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger