Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Αλλαζει ο πολιτικος χαρτης "25ος ΑΙΩΝΑΣ" το κόμμα των Ελευθέρων Επαγγελματιών, ενώ ο Τσίπρας αποδεκατίζει Κατρούγκαλο

Επείγουσα η ανάγκη για ένα update στον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία

Aγριο άδειασμα του Κατρούγκαλου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο οποίος δήλωσε:
-Είναι λάθος πρακτική να παίρνεις οριζόντια μέτρα!…
Παρόλα αυτά ο Κατρούγκαλος κολλημένος στην καρέκλα του δεν λέει να παραιτηθεί. Ο Τσίπρας επιχειρεί να πάρει το παιγνίδι πάνω του αποδεκατίζοντας τις αρμοδιότητας του υπουργού του.
«Πρέπει να βρούμε λύσεις για τους πιο αδύναμους» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τους προέδρους των επιστημονικών φορέων στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Είναι αλήθεια πως όταν παίρνεις μέτρα για τη βιωσιμότητα του συστήματος, συνήθως είναι οριζόντια. Αλλά αυτό είναι λάθος πρακτική» παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά βελτιωμένη πρόταση Κατρούγκαλου στο ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η βελτιωμένη πρόταση του υπουργού Εργασίας στους ελεύθερους επαγγελματίες περιλαμβάνει ειδική μεταχείριση στους νέους επιστήμονες και «κόφτη» στην ασφαλιστική επιβάρυνση,
Η βελτιωμένη πρόταση έρχεται στον απόηχο της προειδοποίησης του επικεφαλής του ΕΣΜ Κλάους Ρέγκλινγκ ότι αν δεν προχωρήσει η αξιολόγηση η ελληνική κυβέρνηση κινδυνεύει να μην έχει χρήματα, και ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.
Την ίδια στιγμή προχωρά με καταιγιστικούς ρυθμούς η δημιουργία του κόμματος των Ελευθέρων Επαγγελματιών και της Αγοράς από τον νεαρό πετυχημένο δικηγόρο, γόνο παραδοσιακής αστικής οικογένειας της Αθήνας.
Ενα από τα χαρακτηριστικά τα οποία θα προτάσσει- σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”-η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματα θα είναι η ανάγκη για ένα update στον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία.
Ειδικότερα σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος γίνεται αναφορά στην ανάγκη να διαφοροποιηθεί η βαρύτητα της ψήφου ανάλογα με τα προσόντα που διαθέτει ο ψηφοφόρος. Δεν είναι δυνατόν στα σύγχρονα πολυσύνθετα καράτη να έχει το ίδιο βάρος η ψήφος όλων των πολιτών. Το νέο κόμμα του 36χρονου δικηγόρου προτείνει η βαρύτητα της ψήφου να είναι αντίστοιχη με τα προσόντα του ψηφοφόρου (σπουδές, σταδιοδρομία, ποινικό μητρώο, κλπ).
Πρόκειται στην κυριολεξία για μια επαναστατική πρόταση που θα προκαλέσει αναταράξεις αλλά είναι ικανή να δημιουργήσει και ισχυρό ρεύμα κερδίζοντας τους φιλελεύθερους από τους πολίτες.
Η ονομασία του νέου κόμματος θα είναι “25ος Αιώνας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger