Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



Η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  Μ. Χρυσοβελώνη, πραγματοποίησε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Μαγνησίας κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε ενδελεχώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Τομέας ΕΚΑΒ Βόλου.
Συγκεκριμένα οι εκπρόσωποι του Σωματείου  αναφέρθηκαν στην ανάγκη αύξησης του προσωπικού καθώς από το 2011 το ανθρώπινο δυναμικό έχει μειωθεί, τη στιγμή που οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά.
Επιπλέον τόνισαν ότι καθίσταται αναγκαία η προμήθεια νέων ασθενοφόρων καθώς ο Τομέας ΕΚΑΒ Βόλου καλείται κατά μέσο όρο με 4 ασθενοφόρα το πρωί, 4 το απόγευμα  και 3 τη νύχτα, να καλύψει όλα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας - λόγω έλλειψης οδηγών - τις διακομιδές ασθενών εκτός περιοχής (Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα) καθώς και τις ανάγκες μεταφοράς που προκύπτουν από τους ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου.

Ταυτόχρονα οι εκπρόσωποι του Σωματείου ενημέρωσαν την κ. Χρυσοβελώνη για τη σημαντική έλλειψη υλικών που παρουσιάζεται και σχετίζεται με την αντιμετώπιση του επείγοντος και χρόνιου περιστατικού, κάτι που δυσκολεύει σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή παροχή βοήθειας των πληρωμάτων προς τους πολίτες.
Τέλος, αναφέρθηκαν στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως προς την παράδοση – παραλαβή ασθενών των κλινικών ιδιωτικού δικαίου καθότι λόγω έλλειψης προσωπικού στις εν λόγω κλινικές, τα πληρώματα του Τομέα ΕΚΑΒ Βόλου αναγκάζονται για την εξυπηρέτηση των ασθενών να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και προς τους ιδιώτες.
Η κ. Χρυσοβελώνη από την πλευρά της, κατανοώντας τη σημαντική προσφορά του Τομέα ΕΚΑΒ Βόλου και αντιλαμβανόμενη τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν, ενημέρωσε το Δ.Σ. του Σωματείου ότι θα προβεί στις απαιτούμενες από την πλευρά της ενέργειες προκειμένου να προωθηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger