Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ «ΣΟΦΤΕΞ» Επαναλειτουργία του εργοστασίου απαιτούν οι εργαζόμενοι

Την άμεση επαναλειτουργία του τμήματος χαρτοποιίας της «Σόφτεξ» στο Βοτανικό απαιτούν οι εργαζόμενοι, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα παραμένει ανενεργή από τον περασμένο Ιούλη, όταν ξέσπασε πυρκαγιά και καταστράφηκε ολοσχερώς.
Από τότε, παρά τις υποσχέσεις για το αντίθετο, η εργοδοσία δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια για την επισκευή και την επανεκκίνηση της μονάδας, αυξάνοντας τα ερωτηματικά για τις πραγματικές της προθέσεις, όχι μόνο για το τμήμα χαρτοποιίας, αλλά συνολικά για το εργοστάσιο.
Τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τη διοίκηση του εργοστασίου και απαίτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις και πλάνο επαναλειτουργίας της μονάδας που καταστράφηκε.

Από την εργοδοσία, όμως, εισέπραξαν για μια ακόμα φορά αοριστίες. Απαντώντας άμεσα, το σωματείο συγκάλεσε σήμερα ανοιχτό ΔΣ, με τη συμμετοχή δεκάδων εργαζομένων, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε να γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι έφτασαν με μηχανοκίνητη πορεία στο υπουργείο, έχοντας στο πλευρό τους την Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου. Σε συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον γγ του υπουργείου Α. Νεφελούδη, απαίτησαν να προσέλθει άμεσα η εργοδοσία σε τριμερή, με πλάνο επαναλειτουργίας της συγκεκριμένης μονάδας. Αύριο, οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενική συνέλευση για να καθορίσουν παραπέρα τη στάση τους.
Θυμίζουμε ότι η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξέσπασε στις 3 Ιούλη κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οροφή του κτιρίου όπου στεγαζόταν η μονάδα χαρτοποιίας. Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για πλημμελή μέτρα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης.
Πριν από την πυρκαγιά, με το επιχείρημα της έλλειψης ρευστότητας, η εργοδοσία είχε κλείσει τη μία από τις δύο μηχανές στο συγκεκριμένο τμήμα και είχε βγάλει τους εργαζόμενους σε άδεια. Αργά το απόγευμα εκείνης της μέρας, έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, όπου αποφασίστηκε να είναι όλοι σε επιφυλακή για τυχόν προσπάθεια της εργοδοσίας, με αφορμή την πυρκαγιά, να χτυπήσει τα δικαιώματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger