Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Στον δρόμο του Δεκέμβρη, αγώνας διαρκείας - εξέγερση παντού (Προκήρυξη της ΟΚΔΕ)

http://www.okde.gr/archives/4467

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 – ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2015
ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ – ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΤΟΥ
Ενάντια σε 3ο Μνημόνιο, Κράτος Έκτακτης Ανάγκης, Ρατσισμό, Πόλεμο

Δεν ξεχνάμε! 7 χρόνια συμπληρώνονται απ’ τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από το όπλο του δολοφόνου–φρουρού Κορκονέα και του συνεργού του Σαραλιώτη. H δολοφονία πυροδότησε μια νεολαιίστικη εξέγερση ενάντια σ’ ολόκληρο το πολιτικό σύστημα, την τότε κυβέρνηση της ΝΔ, την αστυνομία. Ο «Δεκέμβρης» ήταν ένα πρώτος σεισμός, πριν ακόμα κηρυχτεί και επίσημα ο ολοκληρωτικός πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους και τη νεολαία από την Τρόικα και το μνημονιακό μπλοκ. Ήταν ο προάγγελος των μεγάλων κοινωνικών αγώνων και συγκρούσεων (5 Μάη 2010, κίνημα πλατειών και απεργία 28–29 Ιούνη 2011, 12 Φλεβάρη 2012, Κερατέα, Σκουριές κ.ά.), της κοινωνικής και πολιτικής ριζοσπαστικοποίησης που ακολούθησε στα «μνημονιακά» χρόνια.

Σήμερα, το ίδιο πολιτικό σύστημα, περισσότερο απονομιμοποιημένο μετά και την μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να «πυροβολεί» εργαζόμενους, άνεργους, νέους, αφαιρώντας κατακτήσεις, δικαιώματα και ζωές με το 3ο Μνημόνιο–Τέρας. Στρατιές ανέργων, απλήρωτοι εργαζόμενοι, ανασφάλιστοι, φτωχοί, συσσίτια, χιλιάδες αυτοκτονίες, κτηνώδης μεταχείριση των μεταναστών... αυτά είναι τα αποτελέσματα της κρίσης και των Μνημονίων, που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι μνημονιακοί (μαζί και οι νεομνημονιακοί του ΣΥΡΙΖΑ), οι επιχειρηματίες και πλούσιοι που κερδίζουν ως άλλοι μαυραγορίτες πάνω στα συντρίμμια της κοινωνίας. Η μακάβρια λίστα των νεκρών του μνημονιακού καθεστώτος περιλαμβάνει εξάλλου τη 13χρονη Σάρα και τους φοιτητές στη Λάρισα (πέθαναν πρόπερσι από αυτοσχέδιο μαγκάλι, προσπαθώντας να ζεσταθούν), τον Θανάση Καναούτη (δολοφονήθηκε για ένα εισιτήριο τρόλεϊ στο Περιστέρι), τον Παύλο Φύσσα.
Την ίδια στιγμή, στη Μέση Ανατολή και ευρύτερη περιοχή, συγκρούονται τεράστια ιμπεριαλιστικά συμφέροντα (απείρως πιο επικίνδυνα από τους σκοταδιστές τζιχαντιστές). Με αφορμή το χτύπημα στο Παρίσι, οι ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές προετοιμάζουν νέες επεμβάσεις και πολέμους, απειλούν τους λαούς με νέα δεινά, χάος, κύματα προσφυγιάς. Και οι ίδιοι οι εμπρηστές της Ε.Ε. τσακίζουν την απελπισμένη προσφυγιά στα σύνορα, με φράχτες και Frontex. Με πρόσχημα την «τρομοκρατία», απλώνουν μια σκοτεινή αντιδημοκρατική αναδίπλωση σε όλη την Ευρώπη, ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας. Ο Τσίπρας, «πρόθυμος» σύμμαχός τους, αγκαλιάζεται με τους χασάπηδες του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μιλάει για... «ευρωπαϊκές αξίες»(!), ετοιμάζεται να προσφέρει ελληνική συμμετοχή (σέρνοντάς μας στη δίνη τεράστιων κινδύνων), αποδέχεται τη μετατροπή της χώρας σε αποθήκη–στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών. Να σταματήσουμε αυτούς τους επικίνδυνους τυχοδιώκτες!
Για την επιβολή αυτής της καταστροφής, προετοιμάζουν μνημονιακές «οικουμενικές» κυβερνήσεις,  για ν’ αντιμετωπίσουν την πολιτική κατάρρευση όλων των μνημονιακών δυνάμεων. Και κυρίως, επαναφέρουν, ακόμα πιο σκληρό, το τερατώδες κράτος έκτακτης ανάγκης με ΜΑΤ, δικαστική βιομηχανία κατασκευής ενόχων, κήρυξης όλων των απεργιών παράνομων και επιστράτευσης απεργών, τρομονόμους, ξύλο, χημικά και συλλήψεις στις διαδηλώσεις, βασανιστήρια και πογκρόμ μεταναστών κ.ά. Όσοι αγωνίζονται και ιδιαίτερα η νεολαία, θα βρεθούν ξανά στο στόχαστρο. Παλιοί και νέοι μνημονιακοί φοβούνται και τρέμουν τη νεολαία, γι’ αυτό θέλουν να την τρομοκρατήσουν και να την καθυποτάξουν.
Πρέπει να προετοιμάσουμε ένα νέο κύμα αγώνων, μια εξέγερση, για να σταματήσουμε την κοινωνική και ανθρωπιστική καταστροφή που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση και Τρόικα, τον ολετήρα του πολέμου, του ρατσισμού, της κρατικής καταστολής. Οργάνωση και Αγώνας Παντού, για να ξεφορτωθούμε όλους αυτούς που κάθονται στο σβέρκο μας, καταστρέφουν τις ζωές μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger