Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Ν.Δ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΡΟΥ



Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υπόθεση Κουμουτσάκου
Στηλιτεύει το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις
ο Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος  
Την αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση στο ζήτημα της ταυτοποίησης και της σύλληψης των δραστών της επίθεσης εναντίον του Βουλευτή Γιώργου Κουμουτσάκου επισημαίνει με ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο Βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας  
Η ερώτηση των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής: «Έχουν περάσει 5 ημέρες από την ημέρα της επίθεσης που δέχθηκε ο Βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Ωστόσο προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως στην άμεση αυτόφωρη σύλληψη πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ  δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν  το σοβαρό αυτό γεγονός  η κυβέρνηση και το Υπουργείο.
Το κυβερνών κόμμα έσπειρε ανέμους, απέφευγε συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάζει τις επιθέσεις και την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας εναντίον πολιτικών προσώπων, δικαιολογώντας, έμμεσα και άμεσα, πράξεις βίας για μικροκομματικούς και ευτελείς σκοπούς. Σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες και απειλούν την κοινωνία αλλά και τη δημοκρατία. Είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει καθαρή θέση  και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας.
Ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός επανειλημμένα δημοσίως προανήγγειλε συλλήψεις που όμως δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Όταν η Πολιτεία  είναι αναποτελεσματική ακόμα και σε περιπτώσεις που είναι πανελληνίως γνωστοί οι δράστες ποινικά κολάσιμων πράξεων, δημιουργείται  η γενικευμένη εντύπωση ενός αδύναμου κράτους να εκπληρώσει θεμελιώδεις υποχρεώσεις και λειτουργίες του.
Κατόπιν τούτων,
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός:
1) Που αποδίδει την πρωτοφανή  αναποτελεσματικότητα κυρίως όσον αφορά στη σύλληψη των δραστών της επίθεσης εναντίον του κ. Κουμουτσάκου, 5 ημέρες μετά το γεγονός που είδε όλη Ελλάδα;
2) Θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη στο χώρο του συμβάντος;
3) Με ποιο τρόπο προτίθεται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους;» καταλήγει η ερώτηση των Βουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger