Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Καθυστερούν οι προσλήψεις, παραμένουν τα κενά στα σχολεία Απάντηση του Υπουργού Ν. Φίλη σε ερώτηση του Βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου



 
            Παραδοχή των καθυστερήσεων στις προσλήψεις εκπαιδευτικών και των ελλείψεων στις πιστώσεις για την παιδεία αποτελεί η απάντηση του Υπουργού Ν. Φίλη σε ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Μπουκώρος.
            Ο Βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του είχε ζητήσει να πληροφορηθεί, πότε θα καλυφθούν τα κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ειδικότερα στις εκπαιδευτικές δομές Ειδικής Αγωγής.
            Η απάντηση του Υπουργού αναφέρει τα εξής: « Με απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου ανεστάλη η εκτέλεση της πρώτης πρόσκλησης για τη σύνταξη των πινάκων προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κατόπιν των ανωτέρω, επαναλήφθηκε η διαδικασία υποβολής των σχετικών αιτήσεων για όλους του υποψηφίους αναπληρωτές και ως εκ τούτου καθυστέρησε η σύνταξη των Πινάκων και κατά συνέπεια και των Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στις προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών των αρχικών φάσεων πρόσληψης.

            Κατά τη δεύτερη φάση πρόσληψης προσωρινών αναπληρωτών έχουν σχεδόν καλυφθεί οι αρμοδίως δηλωθείσες (μέσω του πληροφοριακού συστήματος myschool) λειτουργικές ανάγκες των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών Σχολείων (γενικής αγωγής). Αντίστοιχες ενέργειες έχουν γίνει και στον τομέα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
            Κενά τα οποία υφίστανται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς θα καλυφθούν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων, έως ότου εξαντληθούν οι διαθέσιμες πιστώσεις. Εφόσον τα προγράμματα από το ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά, θα διατεθούν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πλεονάζουν, από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.
            Τέλος, με την τροπολογία που ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 24-10-2015 εγκρίθηκε η πρόσληψη 1000-2000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, με σύμβαση ορισμένου χρόνου (αναπληρωτών και ωρομισθίων) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και δομών Ειδικής Αγωγής σχολικού έτους 2015-2016, με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger