Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση των πληγέντων της Σκοπέλου με τον υπουργό κ. Αλεξιάδη


Στις 11 Νοεμβρίου θα επισκεφτούν τον κ. Αλεξιάδη εκπρόσωποι των επαγγελματιών
Το αίτημα των αποζημιώσεων και των ειδικών απαλλαγών θα θέσουν στον αρμόδιο υπουργό οι πληγέντες της Σκοπέλου, στη διάρκεια της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Οι πληγέντες της Σκοπέλου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για υλοποίηση των προφορικών κυβερνητικών δεσμεύσεων στο συγκεκριμένο ραντεβού, προσβλέποντας στην εφαρμογή των ειδικών απαλλαγών, που θα τους επιτρέψουν να σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών θα συμμετέχουν ο πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του νεοσύστατου Συλλόγου πληγέντων Σκοπέλου, ο δήμαρχος του νησιού και μέλη της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί στο δήμο, μετά τη θεομηνία της 22ας Σεπτεμβρίου.
«Βασικό μας αίτημα είναι να δεσμευτεί εγγράφως ο υπουργός ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη οι ελαφρύνσεις των πληγέντων από τον ΕΝΦΙΑ, την φορολογία, τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και όλες γενικά τις υποχρεώσεις μας, για τις οποίες υπήρξε προφορική διαβεβαίωση στο δήμαρχο Σκοπέλου» όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου πληγέντων επαγγελματιών της Σκοπέλου, Γιώργος Σκλάβος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.
Οι πληγέντες έχουν ζητήσει διετή απαλλαγή από τις υποχρεώσεις τους, ενώ παράλληλα αναμένουν την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα δώσει το «πράσινο φως» για την καταβολή των αποζημιώσεων.
Οι επαγγελματίες που είδαν τους κόπους μιας ζωής να καταστρέφονται λόγω της θεομηνίας που σάρωσε τα πάντα, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην πολιτεία.
Εντονο προβληματισμό προκαλεί ταυτόχρονα στους πληγέντες της Σκοπέλου η καταβολή του ΕΝΦΙΑ, καθώς έχει ήδη λήξει η πρώτη δόση, ενώ δεν έχει δοθεί στο μεταξύ καμία οδηγία ή γραπτή διευκρίνηση από την κυβέρνηση, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι επαγγελματίες του νησιού που είδαν τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται σε λίγα λεπτά, αδυνατούν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ αλλά και να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τρίτους και προς την πολιτεία. «Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ έχει λήξει και ζητούμε τη γραπτή δέσμευση του υπουργού ότι δεν θα επιβληθούν προσαυξήσεις» όπως υπογράμμισε ο κ. Σκλάβος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «το ζητούμενο είναι να δοθούν γραπτές διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι θα εφαρμοστούν στην πράξη οι ελαφρύνσεις των πληγέντων, από ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ φορολογία και όσα μας έχει υποσχεθεί το κυβερνητικό κλιμάκιο, που είχε επισκεφτεί το νησί».
Στο μεταξύ, οι πληγέντες επαγγελματίες του νησιού καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητά τους, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να στήσουν τις επιχειρήσεις τους από την αρχή και γι’ αυτό το λόγο θα θέσουν υπόψη της κυβέρνησης και το ζήτημα των δανείων, που τους απασχολεί ιδιαίτερα, προκειμένου να ορθοποδήσουν και πάλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger