Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα Σκοπέλου και μαστίχα απο την ταβερνα ποσειδων from the popular restaurant poseidon skopelos
Η
ωραία καραμελωμένη κρούστα από μέλι, μαστίχα και λεμόνι και η γλύκα από
τα δαμάσκηνα, καθιστούν το πιάτο αυτό ιδανικό για το γιορτινό σας
τραπέζι.
Υλικά
- 1½ κιλό ψαρονέφρι (περίπου 3-4 τεμάχια)
- 250γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα & μουσκεμένα σε ζεστό νερό για 1 ώρα
- ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
- 2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (Μοσχοφίλερο κατά προτίμηση)
- ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- χυμό από 1 λεμόνι
- ½ φλιτζάνι μέλι
- αλάτι, πιπέρι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου