Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ψαρονέφρι με δαμάσκηνα Σκοπέλου και μαστίχα απο την ταβερνα ποσειδων from the popular restaurant poseidon skopelos

PSARONEFRI ME DAMASKHNA KAI MASTIHA_slider


Η ωραία καραμελωμένη κρούστα από μέλι, μαστίχα και λεμόνι και η γλύκα από τα δαμάσκηνα, καθιστούν το πιάτο αυτό ιδανικό για το γιορτινό σας τραπέζι.

Υλικά

  • 1½ κιλό ψαρονέφρι (περίπου 3-4 τεμάχια)
  • 250γρ. δαμάσκηνα αποξηραμένα & μουσκεμένα σε ζεστό νερό για 1 ώρα
  • ½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο στα τέσσερα
  • 2 καρότα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό (Μοσχοφίλερο κατά προτίμηση)
  • ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου

 
NewsAlloy button