του Θάνου Τζήμερου
Την ώρα που οι δικοί μας "φωστήρες" (το προτιμάτε από το "ηλίθιοι", ε;) τσακίζουν στον φόρο τα νησιά, η Τουρκία δημιουργεί στα τουρκικά παράλια “Αφορολόγητες Τουριστικές Ζώνες”! Ό,τι πουλιέται εκεί, προϊόν ή υπηρεσία, (από μαρίνες μέχρι night clubs κι από χαλιά μέχρι i-phone) θα έχουν μηδέν φόρο!
Πού θα πάει ο τουρίστας; Στο Τσεσμέ ή στη Χίο; Στο Μποντρούμ ή στην Κω; Στην Μαρμαρίδα ή στη Ρόδο; Στο ένα μηδέν φόρος, στό άλλο και 23% ΦΠΑ και τέλος επιτηδεύματος και φόρος αλληλεγγύης και προκαταβολη 100% για το επόμενο έτος και κλίμακα μέχρι 42%!
Το έξυπνο είναι ότι δεν θα υπάρχει ούτε γραφειοκρατία εισόδου στη χώρα διότι αυτές οι περιοχές θα θεωρούνται από την ίδια την Τουρκία, εκτός Τουρκίας! Δηλαδή οι Τούρκοι της ενδοχώρας θα μπαίνουν εκεί με διαβατήριο, αλλά οι επισκέπτες απλώς θα κατεβαίνουν από το πλοίο ή το αεροπλάνο, θα μένουν, θα τρώνε, θα πίνουν, θα διασκεδάζουν και θα ψωνίζουν χωρίς καμία διατύπωση!

Το κράτος θα ορίσει τις ζώνες και θα τις δώσει σε ιδιώτες για εκμετάλλευση, όπως είπε ο ο υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας Nihat Zeybekci.
Φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο εδώ! Τι ξεσηκωμό για ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας και παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας στο διεθνές κεφάλαιο θα προκαλούσε!
Όμως έτσι αναπτύσσεται η οικονομία. Έτσι γίνονται επενδύσεις, έτσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας, κι έτσι βγάζει λεφτά το κράτος - και από την παραχώρηση και από την φορολογία των εργαζομένων. Έτσι δημιουργείται πλούτος "φωστήρες" (επειδή το προτιμάτε από το "ηλίθιοι"...) του κυβερνητικού θιάσου.