Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

Παέγια αιγαιοπελαγίτικη

paella_mesa_olivemagazine.gr


Οι πρώτες ύλες αποφασίζονται μετά την επίσκεψη στον ψαρά και στο σούπερ μάρκετ. Ας εξηγηθώ όμως.Το πιάτο είναι μάλλον περίπλοκο και απαιτεί πάνω από έξι καλεσμένους, συν δύο εσείς, οκτώ. Για τη συνταγή χρειάζεται ποικιλία ψαριών και θαλασσινών: ένα δύο ψαράκια, ολόκληρα ή σε φέτες, που να μην ξεπερνούν το κιλό. Και ακόμη κανένα χταποδάκι, καμιά σουπιά, καραβίδες, γαρίδες, λίγα μύδια ή μυδόψιχα.

Υλικά

  • 1-2 ψαράκια ολόκληρα ή σε φέτες (κολιούς, τόνο, μπακαλιάρο ή σαρδέλες)
  • χταπόδι, σουπιά
  • 7-8 καραβίδες
  • 7-8 γαρίδες
  • λίγα μύδια ή μυδόψιχα
  • 2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 3 φλιτζάνια ρύζι Καρολίνα
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • 1 πρέζα κρόκο Κοζάνης
  • 1 κουτ. σούπας γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου