Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

DEBATE ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

Τέλος και του δεύτερου μέρους του show με την ελληνικότατη ονομασία debate, και όπως ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ, επρόκειτο για ακόμα ένα ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ, με τις γνωστές «κοκορομαχίες», τη σχετική «ενός τόνου μαγκιά», και ΦΥΣΙΚΑ, ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΕΣ στους αρχηγούς ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ .
Μου άρεσε πολύ, το επαναλαμβανόμενο «ΠΕΡΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ», μόνο που στο χθεσινοβραδινό μασκαραλίκι, μόνο αλήθειες ΔΕΝ ακουστήκαν….
Για ακόμα μια φορά απολαύσαμε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ, τις ΨΕΥΤΙΕΣ, την ΚΟΡΟΪΔΙΑ, γίναμε ΈΞΑΛΛΟΙ γιατί χωρίς να το θέλουν οι «αρχηγοί», «αυτοξεβρακωθήκαν», και όπως το περιμέναμε, ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ, ΟΥΔΕΝ.

Πέρα από το «θέατρο», γιατί ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ το χθεσινοβραδινό, για εμένα προσωπικά ήταν μια ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ προς τους «ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ», η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΣΕΩΝ κυριαρχούσαν. Ο αρχηγός της ΝΔ, σε κάποιο σημείο είπε πως «από τον Γενάρη, στο κόμμα του άλλαξαν», μόνο που ο ΛΑΟΣ, θυμάται το παλιό γνωμικό που λέει, «ο λύκος κι αν εγέρασε, κι αν άσπρισε το μαλλί του, μηδέ τη γνώση άλλαξε, μηδέ την κεφαλή του».
Τα μόνα που ίσως άλλαξαν σε όλα τα κόμματα, είναι τα κοστούμια και οι καρέκλες των πολιτικών, που για ΑΥΤΕΣ ουσιαστικά ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ η χώρα.
Δε ξέρω αδέλφια, αν προσέξατε τις ΔΥΟ φορές που αναφέρθηκε από τη «δημοσιογράφο» στην ερώτηση της το «ότι γράφει δεν ξεγράφει» το οποίο φυσικά έχει να κάνει με ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΝΔ (στην αρχή) και ΣΥΡΙΖΑ (στη συνέχεια) στας Ευρώπας, και τι έχουν σκοπό να κάνουν ΑΝ εκλεγούν, τη στιγμή που οι υπογραφές ΔΕΝ ΣΒΗΝΟΥΝ…
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΜΙΑ, γιατί πολύ απλά, ΟΠΟΙΟΣ και αν βγει από τους δυο, από δευτέρα έρχονται οι ΝΕΕΣ ΚΑΤΡΑΠΑΚΙΕΣ, και θα είναι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ από τις ΠΑΛΙΕΣ (αυτό όσο αφορά τα περί παλιού και νέου). Να παρατηρήσω επίσης, πως το χθεσινοβραδινό μου θύμισε «παιδική χαρά», και όχι συνάντηση και μονομαχία αρχηγών.
«ΗΤΑΝ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ΦΕΤΑ»… ΑΥΤΟ, για κάποιους «σχολιαστές» που μίλησαν κάποια στιγμή, για σκληρή μονομαχία.
Μα ας σοβαρευτούμε επιτελούς σε αυτή τη χώρα. 
ΑΔΕΛΦΙΑ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ;
ΕΙΔΑΜΕ και ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΑΣ ΕΧΘΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΣΚΑΡΑΛΙΚΙ, ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΟΙ, ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ Η ΟΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ «ΜΑΖΕΨΕΙ» ΚΑΤΙ, ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΤΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ…. Τα «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ» τους σημαίνουν «ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΝΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΑΥΤΗ είναι η ουσία, και παρτε το χαμπάρι ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ, τα ΔΥΣΚΟΛΑ, ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ακόμα. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ.
Θα επανέλθω.


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger