Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Σποράδες Ζητούν γραμμή από Παρίσι Οι ξενοδόχοι προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα των ξένων τουριστών στη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων



Οι ξενοδόχοι ζητούν να αυξηθούν οι ξένοι τουρίστες
Γερμανοί δημοσιογράφοι θα επισκεφτούν το νησί ~ Παραμένει το αίτημα των ξενοδόχων της Σκιάθου για ελεύθερες low cost πτήσεις από το εξωτερικό
Ψηλά θέτουν τον πήχη της τουριστικής ανάπτυξης οι ξενοδόχοι της Σκιάθου, προσβλέποντας στη σταθερή ροή 20.000 επιπλέον επισκεπτών σε ετήσια βάση, μέσω ελεύθερων πτήσεων από Παρίσι και Βερολίνο. Το αίτημα της συνεργασίας με low cost εταιρίες παραμένει και ενισχύεται από τη δυναμική παρουσία των Ιταλών, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν στα νησιά με πολύ προσιτές τιμές εισιτηρίου. Την ίδια στιγμή, τα βλέμματα των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού είναι στραμμένες και προς την κατεύθυνση της Γερμανικής αγοράς, προκειμένου να ενισχυθεί το ρεύμα των ξένων τουριστών στη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων στο σύνολό τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ
Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι αναμένεται να επισκεφτούν το νησί στα τέλη Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταγράψουν με λόγο και εικόνα τις φυσικές ομορφιές και τις εναλλακτικές δράσεις που προσφέρονται στους τουρίστες.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι «η παραπάνω πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία MTC Group και στόχο την προβολή της Σκιάθου ως τουριστικού προορισμού στη Γερμανία, προκειμένου να ανοίξουμε τη Γερμανική αγορά».
Η παραπάνω πρωτοβουλία είναι σημαντική διότι «τα ξενοδοχεία που δεν συνεργάζονται με τουρ οπερέιτορς και δουλεύουν με την ελεύθερη αγορά αντιμετωπίζουν πρόβλημα» εξηγεί ο ίδιος επιχειρηματίας, για να προσθέσει ότι απώτερος στόχος είναι η ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος που κινείται προς τα νησιά, με την προσθήκη Γερμανών, Γάλλων και άλλων εθνικοτήτων ξένους τουρίστες.
Στο μεταξύ, αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου είναι επί της ουσίας η συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρίες μάρκετινγκ, όπως η προαναφερθείσα και ταυτόχρονα η προώθηση του νησιού μέσα από ολοκληρωμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, προκειμένου να επιτευχθεί το ζητούμενο.
«Για να επιτευχθεί ένα βασικό ζητούμενο, δηλαδή η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, συνεπάγεται πολλά βήματα και πλάνο τριετίας. Πρέπει οι πτήσεις να ξεκινούν νωρίτερα και να τελειώνουν αργότερα και να γίνεται σωστή προβολή σε εξειδικευμένο κοινό» εξηγεί ο κ. Κουκουλάκης. Οι προτεινόμενες δράσεις που μπορούν να αναπτυχθούν στις αρχές αλλά και τα τέλη, αντίστοιχα, της τουριστικής περιόδου, περιστρέφονται γύρω από εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός, ο αθλητικός τουρισμός κλπ.
Στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου υπογραμμίζει τη σημασία των ελεύθερων πτήσεων από το εξωτερικό «γιατί διαπιστώσαμε ότι φέτος είχαμε πάρα πολλές πτήσεις, οι Ιταλοί ήταν πολλοί περισσότεροι και στην ουσία ενίσχυσαν την τουριστική κίνηση του Αυγούστου, σε ό,τι αφορά την ελεύθερη αγορά πάντα» όπως αναφέρει ο ίδιος.
Για την επίτευξη του στόχου θα αναζητηθεί πλαίσιο συνεργασίας, με φόντο την πρόταση δημιουργίας επιτροπής τουριστικής προβολής σε επίπεδο περιφέρειας, με τη συμμετοχή των τριών νησιών και των συναρμόδιων φορέων, που θα κινηθούν συντονισμένα, προς την ίδια κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger