Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αποκατάσταση κρηπιδότοιχου πρόσθεσης στο λιμάνι Αγνώντα

ΑΓΝΩΝΤΑΣ
Σημαντικές παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια της χώρας θα πραγματοποιηθούν με χρηματοδότηση ύψους 4,3 εκ. € η οποία προέκυψε μετά από συνεργασία που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Κώστα Αγοραστό.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν 58 παρεμβάσεις σε 49 λιμάνια σε όλη την Ελλάδα τα οποία αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στις υποδομές τους, με το ποσό των 4.307.914,83 ευρώ.
Η επιλογή των λιμανιών πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση του Υπουργείου Ναυτιλίας με τις Περιφέρειες όλης της χώρας, ιεραρχώντας και αξιολογώντας τα προβλήματα που αυτά αντιμετωπίζουν.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των παρεμβάσεων, στο Ν. Μαγνησίας, θα γίνει αποκατάσταση κρηπιδότοιχου πρόσδεσης των πλοίων της γραμμής Αγνώντα Σκοπέλου.
Ο Κ. Αγοραστός έκανε λόγο για σημαντικές παρεμβάσεις σε πολλά λιμάνια της χώρας εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα ώστε να γίνουν περισσότερο ασφαλή και λειτουργικά, ώστε να περιοριστεί η επικινδυνότητα και να αυξηθεί η προσβασιμότητά τους. Ακόμη δήλωσε ότι τα χρήματα που θα πέσουν στην πραγματική οικονομία και θα δώσουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία και κατέληξε ότι στις δύσκολες στιγμές τέτοια έργα αποκτούν μεγαλύτερη σημασία, ενώ η συνεργασία και η συνέργεια δίνει δείγματα γραφής για το πώς πρέπει να πορευτεί η χώρα στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου