Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Σήμερα, στις 7.30 μ.μ., το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια

Δεκάδες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου
Η νέα γενιά, που πλήττεται με σφοδρότητα και από το νέο μνημόνιο, έχει τη δική της θέση στις σημερινές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ
Η νέα γενιά, που πλήττεται με σφοδρότητα και από το νέο μνημόνιο, έχει τη δική της θέση στις σημερινές διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ
ΒΟΥΛΓΑΡΗ
Δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις στην Αττική και σε όλη τη χώρα, με δικές τους αποφάσεις και ανακοινώσεις, καλούν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει σήμερα Πέμπτη το ΠΑΜΕ, για να εκφραστεί η αντίθεση των εργαζομένων και του λαού στο τρίτο μνημόνιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν στη Βουλή τα κόμματα της συγκυβέρνησης μαζί με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.Στην Αττική, η συγκέντρωση θα γίνει στην Ομόνοια, στις 7.30 μ.μ. Την ώρα εκείνη θα βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση της αντιλαϊκής συμφωνίας. Για τη συγκέντρωση θα αναχωρήσει πούλμαν και από το Λαύριο, στις 5.30 μ.μ., από το Αγαλμα Μεταλλωρύχων. Στη Θεσσαλονίκη, το ΠΑΜΕ καλεί, επίσης αύριο, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Μέχρι και σήμερα το απόγευμα, συνεχίζονται οι εξορμήσεις στελεχών του ΠΑΜΕ σε χώρους δουλειάς, για την ενημέρωση των εργαζομένων γύρω από τις εξελίξεις και το νέο μνημόνιο, όπως και για την ανάγκη να δοθεί οργανωμένη ταξική απάντηση, ακόμα κι αν τα μέτρα ψηφιστούν στη Βουλή. Ενδεικτικά, στην Αττική, περιοδείες θα γίνουν σήμερα στις υπηρεσίες της Τράπεζας της Ελλάδας, στη «Eurobank» της Καλλιθέας, στην εταιρεία PDS, στο «ATTICA», στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ και στην εταιρεία «ICAP».
Ο νέος γύρος των κινητοποιήσεων του ταξικού κινήματος ενάντια στο τρίτο μνημόνιο και την πολιτική που το επιβάλλει, ξεκίνησε από χτες, με τη συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ στη Λάρισα. Αντίστοιχα, στην Καρδίτσα έγινε μαζική πικετοφορία, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων.
Να μη λείψει κανείς από το αγωνιστικό προσκλητήριο που απευθύνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
Να μη λείψει κανείς από το αγωνιστικό προσκλητήριο που απευθύνει σήμερα το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα
ΛΑΚΙΑΡΑΣ
Καλώντας το λαό να συμμετέχει μαζικά στις σημερινές διαδηλώσεις και από αύριο να κλιμακώσει τη μάχη στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, το ΠΑΜΕ σημειώνει σε χτεσινή, νέα ανακοίνωση: «Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τους ανέργους, τη νεολαία, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στη νέα σφαγή της ζωής μας, στο νέο μνημόνιο που έφερε στη Βουλή η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.Σε κάθε χώρο δουλειάς, οι εργαζόμενοι να οργανώσουμε συλλογικά τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις. Να οργανωθεί ο αγώνας, γιατί θα έχουμε συνέχεια με σκληρούς αγώνες, επειδή η κυβέρνηση έχει έτοιμα νέα μέτρα για το επόμενο διάστημα. Μέτρα που ενισχύουν τις πολυεθνικές, τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ακόμη και όσοι βρίσκονται σε διακοπές, να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις στις πόλεις που βρίσκονται.
Η ελπίδα, η προοπτική δεν είναι στην απογοήτευση, στο συμβιβασμό, στην υποταγή, στις νέες αυταπάτες. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ζωή χωρίς κανένα δικαίωμα δεν μπορεί να είναι το μέλλον μας, το μέλλον της νέας γενιάς. Η ελπίδα είναι στον αγώνα, στην οργάνωση σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο, σε κάθε εργατογειτονιά. Είναι στην ενίσχυση του ΠΑΜΕ. Είναι στη διεκδίκηση ο λαός να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει, χωρίς την ΕΕ και τα μονοπώλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου