Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Χαράτσι 30.000 ευρώ στο Δήμο Σκοπέλου από την παραχώρηση παραλιών


Πλήρη απαλλαγή των ΟΤΑ Α’ βαθμού και των ΝΠΔΔ αυτών από το Φόρο Εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ με αναδρομική ισχύ για το 2014 ζητούν οι Δήμοι
Απαλλαγή από Φόρο Εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ ζητούν οι Δήμοι
«Χαράτσι» χωρίς καμία λογική χαρακτήρισε το φόρο εισοδήματος, ύψους 30.000 ευρώ, που καλείται να πληρώσει ο δήμος Σκοπέλου από την εκμετάλλευση παραλιών, ο δήμαρχος του νησιού Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλου.

Επισήμανε ότι ο δήμος του αδυνατεί να αντεπεξέλθει και σε αυτή την υποχρέωση, τη στιγμή που με την περικοπή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που ανέρχεται σε 60%, την «πετσοκομμένη» ΣΑΤΑ και όλους τους άλλους φόρους που καλείται να καλύψει, δεν μπορεί να πληρώσει και αυτό το νέο φόρο. «Δεν είναι δυνατόν να μας ζητούν να πληρώσουμε φόρο από εισόδημα για την εκμετάλλευση παραλιών τη στιγμή που το 30-50% από αυτό πηγαίνει στην Κτηματική Υπηρεσία και εμείς καλούμαστε με τα υπόλοιπα να παρέχουμε καθαριότητα, ναυαγοσώστες και ό,τι άλλο απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία των παραλιών» τόνισε.
Ανέφερε ότι ήδη το θέμα έχει θέσει η ΚΕΔΕ στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα από τις 26 Ιουνίου ζητώντας συνάντηση μαζί του για να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από το νέο αυτό νόμο. Στην επιστολή του μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «τη δύσκολη αυτή στιγμή που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλλουν τους προϋπολογισμούς τους, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων.
«Τη δύσκολη αυτή στιγμή -τονίζεται- που οι Δήμοι πρέπει να συντάξουν και να υποβάλλουν τους προϋπολογισμούς τους, είναι μεγάλη επιβάρυνση ο συνυπολογισμός των οικονομικών απαιτήσεων των σχετικών νόμων που προαναφέραμε. Παρακαλούμε για τον ορισμό συνάντησης μαζί σας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συζητηθούν και να λυθούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου