Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

«Αλαλούμ» με τα έργα πρόσβασης ΑμεΑ στην ανατολική παραλία

Ρέθυμνο: «Αλαλούμ» με τα έργα πρόσβασης ΑμεΑ στην ανατολική παραλία
Σοβαρές παραλείψεις και κακοτεχνίες στο έργο ανάπλασης σχετικά με τις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία καταγγέλλει το Σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου. Τα μέλη του σωματείου έκαναν αυτοψία και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι ότι τα εκτελούμενα έργα δημιουργούν ένα «αλαλούμ» για τις δυνατότητες πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, ενώ προβλήματα υπάρχουν συγκεκριμένα στους διαδρόμους όδευσης τυφλών αλλά και στις ειδικές ράμπες που διευκολύνουν στη μετακίνηση άτομα με κινητικά προβλήματα.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση υπογραμμίζονται τα εξής:

«Στα έργα ανάπλασης που πραγματοποιούνται στην ανατολική παραλία, το Σωματείο Ατόμων με αναπηρία μετά από σχετική αυτοψία παρατηρεί ένα αλαλούμ σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες προσβασιμότητάς τους στα ΑμεΑ. Αυτό προκύπτει και από τις παρακάτω φωτογραφίες.



Παρατηρούμε ότι ο διάδρομος όδευσης τυφλών οδηγεί πάνω στην κολώνα. Στις άλλες δύο φωτογραφίες δεν υπάρχει ράμπα αν και πρόκειται για κεντρικές διασταυρώσεις. Σε άλλα σημεία παρατηρείται να υπάρχει ράμπα στη νότια πλευρά και να μην υπάρχει στην απέναντι από την πλευρά της θάλασσας. Σε άλλες διαβάσεις πεζών δεν υπάρχει ράμπα από καμία πλευρά.



Όπως είναι γνωστό οι κανονισμοί των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρουν ότι: απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρηματοδότηση μικρών και μεγάλων έργων αποτελεί η προσβασιμότητά τους στα άτομα με αναπηρία με τις προδιαγραφές που ορίζονται.



Το Σωματείο ελπίζει ότι στα έργα αυτά θα προβλεφθούν θέσεις πάρκινγκ για τα οχήματα των ΑμεΑ στα τρία σημεία που θα εγκατασταθεί ο εξοπλισμός για την πρόσβασή τους στη θάλασσα».

ΠΗΓΗ: goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger