Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Σποράδες Μαραθώνια ιατρική εξέταση στην Αλόννησο



Δεκάδες εθελοντές πλαισίωσαν την προσπάθεια
Καλύφθηκαν περίπου 2.500 αιτήματα από γιατρούς που επισκέφθηκαν το νησί με φουσκωτά
Σαράντα έξι φουσκωτά σκάφη και 230 διακεκριμένοι επιστήμονες από το χώρο της Ιατρικής, συνέθεσαν την επιστημονική αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης που επισκέφθηκε την Αλόννησο, προκειμένου να καλύψει 2.500 περίπου αιτήματα.
Περισσότερες από 2.100 εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν προς όφελος του τοπικού πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές διαλέξεις στην κεντρική αίθουσα του Δήμου Αλοννήσου.

Ο απολογισμός για το νησί είναι ιδιαίτερα σημαντικός, διότι είναι σύμφυτος με τη γενναιόδωρη προσφορά σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων, με κορυφαίο το σύστημα τηλεϊατρικής, που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στο νησί, ενώ ειδικοί τεχνικοί εκπαίδευσαν τους χειριστές.
Η μαραθώνια διαδικασία εξέτασης του τοπικού πληθυσμού διήρκεσε δύο μέρες και «φιλοξενήθηκε» στο περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου και σε χώρους του Γυμνασίου και Λυκείου του νησιού, που παραχωρήθηκαν ειδικά για το συγκεκριμένο σκοπό. Παράλληλα συγκροτήθηκαν πέντε χώροι γραμματειακής υποστήριξης στο Δήμο, το Ιατρείο, το Γυμνάσιο, το λιμάνι και τη Στενή Βάλα, στελεχωμένες με 60 εθελοντές.
Η ιατρική ομάδα αποτελούνταν από 36 γιατρούς 19 ειδικοτήτων από τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, με βασικό πυρήνα την ιατρική ομάδα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά.
Η αποστολή του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ «Αλόννησος 2015» - ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης, διοργανώθηκε σε στενή συνεργασία με το Δήμο Αλοννήσου και τη συμμετοχή των Ομίλων φουσκωτών σκαφών από τη Χαλκίδα - ΕΟΦΣ και την Πάτρα ΠΟΦΣ (με 8 γιατρούς), ενώ παρέστησαν παράλληλα εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ΕΟΜΦΣ.
Οι κάτοικοι και οι φορείς του νησιού επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στα μέλη της πολυάριθμης ιατρικής αποστολής, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αλόννησο, μεταφέροντας μεταξύ άλλων φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπιρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμο υπερηχογράφο, κ.τ.λ.
Η τριήμερη αποστολή, που συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Πνεύματος, ολοκληρώθηκε με τιμητική εκδήλωση - έκφραση ευγνωμοσύνης των κατοίκων του νησιού, που διατυπώθηκε διά στόματος του δημάρχου Αλοννήσου Πέτρου Βαφίνη και του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσω της απονομής αναμνηστικών στα μέλη της αποστολής, τα οποία διακρίνονται για την ευαισθησία τους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger