Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Καμία συμμετοχή στο δημοψήφισμα - Καμία συμμετοχή στα ψευτοδιλήμματα


Καμία συμμετοχή στο δημοψήφισμα-Καμία συμμετοχή στα ψευτοδιλήμματα. Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι η συνέχιση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης με ακόμα πιο δυσμενείς όρους και με την βούλα της «κοινωνικής συναίνεσης» ή οι αυτοοργανωμένοι, ριζοσπαστικοί, αντιιεραρχικοί αγώνες ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους υπερκρατικούς μηχανισμούς για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος. Ούτε ευρώ-ούτε και δραχμή. Κοινωνικός αγώνας και πάλη ταξική.

Καμία συμμετοχή στο δημοψήφισμα - Καμία συμμετοχή στα ψευτοδιλήμματα
Το μόνο πραγματικό δίλημμα είναι η συνέχιση της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης με ακόμα πιο δυσμενείς όρους και με την βούλα της «κοινωνικής συναίνεσης» ή οι αυτοοργανωμένοι, ριζοσπαστικοί, αντιιεραρχικοί αγώνες ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τους υπερκρατικούς μηχανισμούς για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.
Αποδέσμευση από την ευρωπαϊκή ένωση και ρήξη με κάθε υπερκρατικό μηχανισμό εξουσίας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΝΑΤΟ). Η αποδέσμευση από αυτούς τους μηχανισμούς και η άρνηση προσαρμογής και εναρμόνισης με τις επιταγές τους είναι ο μοναδικός δρόμος στον οποίο μπορούν να ελπίζουν οι από τα κάτω αν θέλουν ένα καλύτερο μέλλον. Αυτός ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και σίγουρα δεν θα μας οδηγήσει κανένας κυβερνητικός υπάλληλος του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ. Η κάθε κυβέρνηση το μόνο που θα προσπαθήσει να κάνει είναι να διασφαλίσει τα συμφέροντα των από τα πάνω, να διατηρήσει τα προνόμιά της και να εξασφαλίσει την ομαλή αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίζουν  οι  ενδοεξουσιαστικές διαμάχες και οι λυκοφιλίες, οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα  επικοινωνιακά παιχνίδια.
Πρέπει να ξαναπούμε ότι ο μοναδικός αρμόδιος και ικανός να διαχειριστεί τις ανάγκες του είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο εκμεταλλευόμενος. Καμία γραφειοκρατική και ιεραρχική ομάδα που διψάει για εξουσία δεν πρόκειται να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας, είτε αυτή είναι «συντηρητική» και αντιδραστική είτε «προοδευτική». Η αυτο-οργάνωση και η αυτοδιεύθυνση της κοινωνίας μπορεί και πρέπει να αποδομήσει το κύρος και την εξουσία των κρατικών και οικονομικών θεσμών εάν η κοινωνία θέλει κάποτε να ζήσει εκτός ζυγού των κάθε λογής πολιτικών εξουσιαστών και οικονομικών αφεντικών.
Να αναδείξουμε και να βάλουμε μπροστά τα προταγματά μας για κοινωνική επανάσταση και συνολική ανατροπή του κράτους και του κεφαλαίου και να σκιαγραφήσουμε το οραμά μας για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση, η οποία θα βασίζεται στις αρχές της ισότητας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης. Για την αταξική και κομμουνιστική προοπτική που μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα για τους από τα κάτω.
Ούτε ευρώ-ούτε και δραχμή
Κοινωνικός αγώνας και πάλη ταξική
Vogliamo tutto e per tutti
αναρχική συλλογικότητα στη Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές
vogliamotutto.espiv.net
ΥΓ: θα ακολουθήσει αναλυτικότερη τοποθέτηση τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger