Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Θάνατος - μυστήριο ΓΙΑ 47ΧΡΟΝΟ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ FLYING CAT


Ο Γιάννης Τσιμπογιάννης βρέθηκε νεκρός στο βυθό της θάλασσας στη Σκόπελο
Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το θάνατο ενός 47χρονου καπετάνιου από τη Γλώσσα Σκοπέλου. Βρέθηκε νεκρός στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος πέντε μέτρων κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Πρόκειται για το Γιάννη Τσιμπογιάννη - καπετάνιο σε Flying Cat στη γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στη θαλάσσια περιοχή Δρακιώτη, στη Σκόπελο.
Φως στα αίτια του θανάτου του άτυχου 47χρονου αναμένεται να ρίξει η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο 47χρονος καπετάνιος, επρόκειτο προχθές στις 2 το μεσημέρι να αντικαταστήσει συνάδελφό του επίσης καπετάνιο στο Flying Cat για να εκτελέσει το δρομολόγιο προς Αγιο Κωνσταντίνο. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ για να αναλάβει τη γέφυρα του ταχύπλοου.
Είχαν πληροφορίες ότι νωρίτερα το πρωί θα πήγαινε για ψάρεμα και υπήρξε άμεση κινητοποίηση.
Ο συνάδελφός του ειδοποίησε τη Λιμενική Αρχή Σκοπέλου και ξεκίνησαν έρευνες. Οι έρευνες γίνονταν τόσο από ξηράς με περιπολικό όχημα του λιμενικού σώματος όσο και από θαλάσσης με το σκάφος «Δάφνη». Την ίδια ώρα ενεργοποιήθηκαν και ιδιώτες δύτες.
Ο 47χρονος εντοπίστηκε από ιδιώτη δύτη στη θαλάσσια περιοχή Δρακιώτη Σκοπέλου, σε βάθος πέντε μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και σε απόσταση 10 μέτρων από την ακτή. Κανείς δεν μπόρεσε να εξηγήσει τι είχε συμβεί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και ερευνώνται.
Η σορός του 47χρονου μεταφέρθηκε με το σκάφος Δάφνη στο λιμάνι της Σκοπέλου, στη συνέχεια μέσω της «Ευαγγελίστριας ΙΙ» στον Πλατανιά κι από εκεί στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.
Παραγγέλθηκε νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του άτυχου καπετάνιου.
Προανάκριση διενεργεί το α’ λιμενικό τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου.
Ο 47χρονος Γιάννης Τσιμπογιάννης, ήταν πατέρας δύο παιδιών και πολύ αγαπητός στο νησί. Η είδηση του θανάτου του έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο νησί. Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι είχε συμβεί. Ολοι είχαν ένα καλό λόγο να πουν για τον καπετάνιο με την ιδιαίτερη αγάπη στη θάλασσα. Εκτός από επαγγελματίας καπετάνιος, είχε ως χόμπι το ψάρεμα και τις ελεύθερες ώρες του έπαιρνε τη βάρκα του και πήγαινε για ψάρεμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger