Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ανακοινωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας για την αυριανη εκδήλωση της Χρυσης Αυγής στο Διμήνι




Είναι πλέον φανερό, πως η πολιτική των κυβερνήσεων αστικής διαχείρισης,  τα μνημόνια με αντεργατικό τους οπλοστάσιο και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωσης γεννούν, θρέφουν και χρησιμοποιούν τον φασισμό για την εμπέδωση και τη θεμελίωση του σύγχρονου κοινωνικού κανιβαλισμού. Η Χρυσή Αυγή, μία οργάνωση φασιστική κι εγκληματική, βαφτίζεται στην κολυμπήθρα αυτού του συστήματος ως νόμιμο, πολιτικό μόρφωμα και παρά την φασιστική της πολιτική, τις ναζιστικές της μεθόδους, τα εγκλήματα που την βαραίνουν, η δίκη που εκκρεμεί σε βάρος της, εξακολουθεί να αναβάλλεται και τα μέλη της τα οποία κρατούνται να έχουν το θράσος να αυτοαποκαλούνται πολιτικοί κρατούμενοι.


Δεν πιστεύουμε πως το σύστημα που γεννά τον φασισμό θα τον αντιμετωπίσει με την αστική δικαιοσύνη. Η δίκη της Χρυσή Αυγή, δεν αποτελεί όμως μόνο το «δημοκρατικό» ένδυμα του επικοινωνιακού προφίλ της εκάστοτε κυβέρνησης, αλλά  είναι κυρίως αποτέλεσμα της τεράστιας κοινωνικής κατακραυγής και του αγώνα του αντιφασιστικού κινήματος ενάντια στη δράση της ναζιστικής συμμορίας. Από αυτή τη σκοπιά η έκβαση και της εν λόγω δίκης, αποτελεί και μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική μάχη ενάντια στον πυρήνα της αστικής πολιτικής. Ενάντια στους μπράβους των εφοπλιστικών συμφερόντων, ενάντια στην Πέμπτη φάλαγγα του ίδιου του καπιταλισμού. Επιζητούμε την εξάλειψη του φασισμού και των βδελυρών στοιχείων της από τις γειτονίες μας, τους χώρους δουλείας μας την ίδια την κοινωνική πραγματικότητα. Απαιτούμε  την παραδειγματική τιμωρία των ναζιστών, με την πεποίθηση πως η απάντηση σε ζητήματα που αφορούν τα δικαιώματα, τα κεκτημένα και τις ανάγκες του λαού, διεκδικούνται και κερδίζονται στο δρόμο με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες.

Έναν τέτοιο αγώνα καλούμαστε να δώσουμε και αυτή την Κυριακή στις 24/5 και ώρα 6:30 στο Διμήνι, όπου τα φαντάσματα της Χρυσής Αυγής οργάνωσαν και ανακοίνωσαν εκδήλωσή τους στο δημαρχείο της περιοχής. Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία και με τον «πολιτικό κρατούμενο» Ηλιόπουλο, γνωστό αρχιφασίστα του Βόλου. Ο φασισμός δεν έχει θέση στις κοινωνίες μας. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα ακόμα πολιτικό κόμμα, είναι η ενσαρκώση ενός ακατάσχετου μισανθρωπισμού που δεν έχει άλλο στόχο, από την επέκταση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τον περιορισμό των ελευθεριών της εργαζόμενης πλειοψηφίας και το κλείσιμο συνολικά της κοινωνίας και έναν μεσαιωνικό γύψο, προκειμένου να ενισχυθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε πως οι εν λόγω «παλικαράδες» εχουν τα χερια τους βαμμένα με αίμα, μεταναστών, αγωνιστών εργαζομένων, που πάλευαν για μια ένα καλύτερο κοσμο. Δεν ξεχνάμε κανένα από τα θύματα της Χρυσής Αυγής και των ομοίων τους. Δεν συγχωρούμε. Γι αυτό καλούμε σε μαζική διαμαρτυρία στο Διμήνι, προκειμένου για μια ακομα φορά να απομονωθούν και να κλειστούν για μια ακομη φορά από την ίδια την κοινωνική πλειοψηφία στα σκοτεινά και βρώμικα χρονοντούλαπα της ιστορίας, απ οπου και προέρχονται.


ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger