Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Έργα ανάπλασης σε κοινόχρηστους χώρους της Αγίας Τριάδας στη Σκιάθο

ΣΚΙΑΘΟΣ
Δύο σύγχρονους και λειτουργικούς κοινόχρηστους χώρους θα αποκτήσουν οι κάτοικοι της συνοικίας της Αγίας Τριάδας στη Σκιάθο, μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό της προέγκρισης συμβασιοποίησης του έργου «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πλατείας και παιδικής χαρά Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», αρχικού προϋπολογισμού 302.708,45 €. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκιάθου.

Το έργο εντάχθηκε συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου.
Αφορά εργασίες ανάπλασης της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην συνοικία «Αγ. Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους.
Συγκεκριμένα, ο χώρος της πλατείας, εντός της οποίας βρίσκεται ο Ι.Ν Αγίας Τριάδας, έχει συνολική επιφάνεια 659,27 τμ και στην παρούσα φάση η επιφάνεια του είναι πλήρως καλυμμένη από άσφαλτο, πλην ενός δενδροφυτεμένου τμήματος στα δυτικά του χώρου, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείται ως χώρος άναρχης στάθμευσης αυτοκινήτων. Ο χώρος της Παιδικής Χαράς έχει συνολική επιφάνεια 1.067,62, τμ, είναι ατάκτως δενδροφυτεμένος, ενώ στην σημερινή του μορφή περιέχει πεπαλαιωμένα και μη λειτουργικά όργανα άθλησης και αναψυχής των παιδιών. Οι προτεινόμενες επεμβάσεις στόχο έχουν την αναβάθμιση των τμημάτων των δύο κοινοχρήστων χώρων (Πλατεία-Παιδική Χαρά) και την ενοποίηση τους, μέσω της πλακόστρωσης του τμήματος του δρόμου χαμηλής κυκλοφορίας που παρεμβάλλεται μεταξύ των δύο, με συνέπεια την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου συνάθροισης και αναψυχής.
«Αποτελεί βασική προτεραιότητας για την αιρετή περιφέρεια η έμπρακτη στήριξη της Σκιάθου με έργα ουσίας» τονίζει σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ενώ πρόσθεσε: «Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου στη συνοικία της Αγίας Τριάδας, δημιουργούνται δύο κοινόχρηστοι χώροι αναψυχής για κάθε ηλικία, χώροι που πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας. Επιπρόσθετα δεν πρέπει να παραβλέπουμε, πως όλα τα έργα – παρεμβάσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών, ενισχύουν με ρευστότητα την αγορά και προσφέρουν θέσεις εργασίας σε μία εξαιρετικά δυσμενή οικονομική συγκυρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger