Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Βόρειες Σποράδες Σκόπελος επιτέλους και ένα ευχάριστο νέο για τα νησιά μας μειώνονται οι τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών στην ακτοπλοΐα

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας αρμόδιου για θέματα Ναυτιλίας, Θεόδωρου Δρίτσα, με την οποία αναπροσαρμόζονται οι ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών στην ακτοπλοΐα. Το πλαφόν αφορά στις τιμές καθαρών ναύλων οικονομικής ή ενιαίας θέσης επιβατών, ιδιωτικής χρήσης επιβατικών (ΙΧΕ) οχημάτων μήκους μέχρι 4,25 μέτρων και ανά μέτρο μήκους φορτηγών (Φ/Γ) οχημάτων, κατά κατηγορία πλοίου, ηλικία και κατά σύνδεση, πέραν των οποίων η τιμολόγηση θεωρείται υπερβολική και αντίκειται στο δημόσιο συμφέρον.

Σύμφωνα με την απόφαση οι νέες ανώτατες επιτρεπόμενες τιμές αφορούν σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις της χώρας και δεν έχουν εφαρμογή στις συνδέσεις στις οποίες δεν υφίσταται ανώτατη επιτρεπόμενη τιμολόγηση.

Επίσης, δεν έχουν εφαρμογή στα εισιτήρια που έχουν ήδη εκδοθεί και καταβλήθηκε η αξία τους πριν από την έναρξη ισχύος (29 Απριλίου) της παρούσας απόφασης.

Για την λήψη της απόφασης αναπροσαρμογής των τιμών ελήφθη υπόψη η ανάγκη προστασίας της τακτικής και επαρκούς παροχής υπηρεσίας μεταφορών από, προς και μεταξύ των νησιών, αλλά και η εξέλιξη του πληθωρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger