Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ProtiforaAristera @safia !

Μια ιδιότυπη πολιτικοδημοσιογραφική τζιχάντ ανθεί στο ευρωκηπάριο «ProtiforaAristera». Υπό τις οδηγίες του επίμονου αρχικηπουρού των Anelistas ξεριζώνονται οι λέξεις, ενίοτε μαζί με τις γλώσσες, ως ζιζάνια. Καπιταλισμός. Εργασία. Ταξικός-ή-ό για παράδειγμα, ως άλλα άνθη ενός πολιτικού κακού που μπορεί να οδηγήσει σε κομμουνιστική μετάλλαξη των ανθηρών συνειδήσεων, θερίζονται πάραυτα. Ακόμη και οι καθισμένοι στα παγκάκια των ολάνθιστων panels, δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, εμπειρογνώμονες, ανειδίκευτοι ειδικοί και με το αζημίωτο ζημιωμένοι, νεοφώτιστοι και παλιές καραβάνες, δεν τολμούν όχι απλώς να εκφέρουν τέτοιες αμαρτωλές λέξεις - εκδοχές της κόλασης, αλλά μήτε να προλάβουν να τις μυρίσουν. Γιατί η υπερήφανα υπαγορευμένη από τους δανειστές του ευρωκηπάριου «@σάφεια», δεξιό σχέδιο αρχιτεκτονικής αριστερών κήπων, αποσυνδέει την εργασία και το χρήμα από την αξιοπρέπεια.
Η κυβέρνηση και οι πρόθυμοι (όπως αποδεικνύει το ανώτατο όργανο της δημοκρατίας μας που λέγεται δημοσκόπηση) να τη στηρίξουν, πολύ και πέραν απ' το κοκτέιλ «70% - 30%», έχουν συστήσει έναν οργανισμό επιτροπείας και ελέγχου των ερμηνειών, κάθε σημαίνοντος και κάθε σημαινόμενου λέξεων και όρων των όσων οι ίδιοι λένε, ανακοινώνουν ή απλώς διαφημίζουν και πουλάνε. Δεν τολμάς να ζητήσεις τα ρέστα της εννοιολογικής λογικής που έχει απομείνει, βρε αδερφέ, και φυτρώνουν ολούθε κάτι πάστορες του αντικομμουνισμού με clean επιθετικότητα και βαρεμένη αριστερή λεξιλαγνεία. Πρέπει να πειστείς ότι επίκειται επανάσταση που θα κάνει αυτήν του 1917 να ωχριά, αφού ο ελευθεριάζων μαρξισμός της ερυθράς γραμμής στο γιακά, οδηγεί σε «ξήλωμα από τον κρατικό μηχανισμό των μνημονιακών!...» Δηλαδή, η επέλαση κι ο διορισμός αριστερών syrizanelistas είναι η κατάληψη των θερινών ανακτόρων...
Δεν έχει ίχνος αστείου μια τέτοια προσέγγιση. Μια κυβέρνηση που παρακάμπτει τη Βουλή ως προς την ψήφιση της νέας συμφωνίας με το Τρίθεσμο που αντικατέστησε την Τρόικα, έχοντάς την ανοίξει με το ερώτημα του πυρήνα της ζωής όλων μας, αν είναι Βουλή χωρίς τη χρυσαυγή της, έχει μόνον έναν εχθρό. Το ΚΚΕ και την κοινοβουλευτική του ομάδα. Που παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις και τα λερωμένα κομπρεμί με τα τρενάκια, έχει την αριθμητική ισχύ του ανυπότακτου δεκαπενταμελούς σχηματισμού, αποφασισμένου να ζητά ονομαστικές ψηφοφορίες επί λαϊκών ταξικών νομοθετικών προτάσεων και την κατάργηση της βαρβαρότητας του καπιταλισμού με τη μορφή νόμων.
Οι πληροφορίες ότι οι τζιχαντιστές protiforistas προσπαθούν να πείσουν τους μετεωρολόγους να αναγγέλλουν τυφώνες και τσουνάμια και κατακλυσμούς του Νώε, κάθε που το ΚΚΕ προαναγγέλλει συλλαλητήρια και διαδηλώσεις, ελέγχονται ως ευσπλαχνικά τρολαρίσματα αόρατων χορηγών των κλασικών αντικομμουνιστικών εντυπώσεων (γράφω πριν δω το Σύνταγμα ως πλατύ κάλεσμα του Κόμματος). Γιατί άμα ξέρεις πως το οργανωμένο λαϊκό κίνημα έχει το κόμμα του, τότε φοβάσαι την αξιοπρέπεια παντός αγωνιστικού καιρού που το διακρίνει εδώ κι έναν αιώνα. Και δεν είναι η βροχή με το νεράκι της που θα το κάμψει. Μήτε το νέο λεξικό του συμβιβασμού, μήτε η πρόσκληση για συνδιαχείριση με τους κεφαλαιοκράτες του... χρηματοδοτικού κενού, παντιέρα ενός ψεύτικου σωσμού και λάβαρο αιχμάλωτου ταξικού πατριωτισμού.
Το έδαφος προετοιμάζεται, ώστε να χρεώνεται αντιπατριωτική στάση το ΚΚΕ και οι συνοδοιπόροι, οι σύμμαχοι, ακόμη κι οι απλοί συμπαθούντες κι έστω εσχάτως ψηφοφόροι του, επειδή δεν συμμετέχει ρητώς κι εμπράκτως στην πολιτική χυδαιότητα που ξεδιπλώνεται αυτές τις μέρες ως... ερμηνεία του εκλογικού αποτελέσματος. Δηλαδή, να συναινέσει ο λαός και κυρίως να αναλάβει την ευθύνη να παρατείνει τη σκλαβιά του, απαλλάσσοντας το διαπραγματευτή από το περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης!!! Κι επειδή η επερχόμενη δίκη της ΧΑ θα ερμηνευθεί ως χρυσή ευκαιρία νομιμοποίησης του αντικομμουνισμού ως σύμφυτου με το ναζιστοφασισμό, θα πληθαίνουν δε τα αρτίστικα jimania , ας έχουμε το νου μας ν' απαντάμε στην @safia με τον πατριωτισμό που η λαϊκή ψυχή, όσο υπάρχει ΚΚΕ δεν θ' αναθέσει ποτέ στην eθνική aριστερή mόδα...

Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger